Geen categorie

Even terugschakelen

Afbeeldingsresultaat voor fotos versnellingspook
Volgend jaar zal één dag meer tellen dan 2019. Het is namelijk een schrikkeljaar en dan telt de maand februari 29 dagen. Maar vooraleer het zover is wil ik graag nog even terugkijken op het bijna afgelopen jaar.

Wat mij vooral zal bijblijven

*de onstuitbare opgang van extreem-rechts, niet enkel bij de verkiezingen van 26 mei, maar meer dan bevestigd in de daaropvolgende peilingen

*de misdadige brandstichting in Bilzen,waarvoor tot op heden nog niemand werd aangehouden. Tot nader order betreft het nog steeds een brandstichting bij nacht in een onbewoond pand’ en zijn racistische en/of extreem-rechtse motieven (nog) niet bewezen.

*de invoering van een nieuw circulatieplan rond de buurt van Turnova in het centrum van Turnhout. Wat als proefopstelling werd aangekondigd blijkt na 6 maanden -geruisloos- een definitief karakter te hebben gekregen

*de gevoelige uitbreiding van de zone 30 in onze stad. Bij het respecteren ervan moet dat de veiligheid ten goede komen. En, zeg nu zelf, het geeft je als automobilist niet alleen een trager maar veiliger gevoel. Je kan aan deze snelheid, net als de fietsers, uitermate genieten van de vele oneffenheden in het Turnhoutse wegdek…

*de nieuwe bestuursloeg onder aanvoering van Burgemeester Paul Van Miert nam bijna gans 2019 de tijd om tot beleidsplannen te komen. En die plannen zijn veelbelovend. Nu is het wachten op de uitvoering ervan https://wolput.com/2019/12/18/prijzen-pas-aan-de-meet/

Persoonlijke belevingen

*einde van het jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt wat een gelegenheid was om mijn syndicaal testament op te maken. https://wolput.com/2019/11/29/mijn-syndicaal-testament/

*na het overlijden van Jeke in 2006, vond ik in 2009 opnieuw geluk bij mijn huidige partner Rita en die 10 jaar samen, vierden we op een gepaste wijze.

*de ongelukkige val waarbij Rita haar beide polsen heeft gebroken

Wie schrijft, die blijft

43.000 keer werd mijn blog – wolput.com -dit jaar aangeklikt, of ruim 11.500 keer meer dan vorig jaar (2018) En je mag best weten dat ik friejet ben op zoveel belangstelling. Eén blog, -buiten categorie- die ik schreef om de organisatie van Truckers voor kinderen een hart onder de riem te steken, werd maar liefst 2.445 keer gelezen.

Vooral de blogs met heel wat cijfergegevens over asiel, migratie, aanhoudende vervreemding van onze stad èn de druk die dat meebrengt op de Turnhoutse samenleving en financies, trokken de meeste lezers aan.

 

Niet verwonderlijk vermits dat de thema’s zijn, waarop een lokale fieldredacteur van één of andere krant, nog nooit echt zijn focus heeft gelegd. Wie die correcte cijfers wil kennen is al langer dan vandaag aangewezen op mijn informatieve blogs !!

https://wolput.com/2019/08/20/sire-er-zijn-geen-belgen-meer/ https://wolput.com/2019/12/10/te-veel-maar-vooral-te-snel/

 

In maar liefst -70- verschillende landen werd mijn blog wolput.com aangeklikt. De top tien van deze landen (buiten België) Nederland (690) Verenigde Staten (268) Spanje (208) Frankrijk (96) Italië (88) Duitsland (80) Verenigd Koninkrijk (54) Turkije (41) Oostenrijk (39) Kroatië (31)

Dit is een leuk detail en een leuk weetje. Maar in essentie gaat het mij om u lezer, in en rond Turnhout. Voor jullie deed ik het en zal ik ook in 2020 opnieuw interessante informatie en beschouwingen over onze stad, blijven delen via mijn blog.

Tot volgend jaar !

Standaard