Geen categorie

Prijzen pas aan de meet

Afbeeldingsresultaat voor fotos  koers

Tijdens de jongste gemeenteraad werden de beleidsplannen van Turnhout, voor de komende 5 jaar, toegelicht. Eerder reeds gaf ik in één van mijn blogs aan, één en ander alvast positief in te zien. https://wolput.com/2019/12/01/beleid-heeft-plannen-voor-turnhout/

Diezelfde positviteit was echter niet terug te vinden bij de beoordeling die het VB maakte van deze plannen. Volgens hen zal de –wat zij noemen– verloedering van onze stad verder aanhouden.

Geen illusies kweken

Wellicht bedoelen ze hiermee dat de toenemende vervreemding van/in onze stad niet zal stoppen. Dat dit fenomeen onomkeerbaar is, daarin heeft het VB ook wel gelijk. Het is een illusie te denken of de mensen te doen geloven dat wij al deze vreemde mensen zullen kunnen terugsturen. Het is niet enkel een illusie, het is ook niet echt de juiste aanpak, volgens mij. https://wolput.com/2019/12/05/evolutie-bevolking-turnhout/

 

Daarom is het van essentieel belang dat de verantwoordelijke schepenen met de juiste remedies, met de juiste plannen en met de juiste omkadering en mensen zullen tewerk gaan. Om nu eindelijk werk te maken van de broodnodige en wederzijdse integratie. Op ALLE fronten

Niet verbaasd

Dezer dagen konden we in de pers nog het verhaal lezen van een vluchteling uit Eritrea, die in een feitelijk onbewoonbare maar wel redelijk prijzige studio onderdak heeft gevonden in onze stad. https://www.gva.be/cnt/dmf20191217_04771853/huurder-die-klaagt-over-staat-van-studio-wordt-zelf-aangeklaagd

 

Dat dit gebeurt mag niemand van ons en al zeker niemand van het beleid verbazen. Vanaf 2015 reeds ben ik in mijn blogs aan het waarschuwen voor ondermeer een wooncrisis en de kans op huisjesmelkerij, die de asielinstroom met zich zou brengen.

 

Maar nu eindelijk -ruim 4 jaar later- zijn er meer middelen voorzien om aan woningcontrole te doen. Beter laat dan nooit zeker…

Heeft elke renner wel de beste begeleiding ?

Uiteraard heb ik ook zo mijn vragen bij de aanpak die sommige beleidmensen nu naar voor schuiven. Ook die bekommernis druk ik al jaren uit en heb recent nog eens één en ander op een rijtje gezet in de blog Te Veel en te snel. https://wolput.com/2019/12/10/te-veel-maar-vooral-te-snel/

 

Maar, ik vestig mijn hoop op het gegeven dat men nu de nodige middelen voorziet om de demografische problemen in onze stad aan te pakken.

 

“We hebben maar één doel”, besluit Achraf El Yakhloufi (sp.a). “Hoe kunnen we deze stad nog bruisender en beter maken?” (GVA 17/12/2019) Of dat de uitkomst zal zijn van deze beleidsplannen ? Een en ander zal in de nabije toekomst moeten blijken. Een goede barometer daartoe is de stadsmonitor. Tenminste, indien dergelijk bevraging er nog zal komen met de nieuwe minister van samenleving…

 

Hoe dan ook, met de nodige en juiste inzet, met een goede verzorging en begeleiding worden in de koers prijzen gewonnen. Maar wees wel, die prijzen worden pas uitgedeeld aan de meet. En die meet ligt vast in oktober 2024, bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen !

Zoals u van mij mag verwachten zal ik één en ander tussentijds, nauwgezet èn positief-kritisch blijven opvolgen.

Standaard

2 gedachtes over “Prijzen pas aan de meet

Reacties zijn gesloten.