Geen categorie

Politieke windhanen

Windhaan in kleur

Tijdens mijn activiteiten als Rechter/Raadsheer in sociale zaken hoorde ik regelmatig een advocaat in zijn pleidooi zeggen dat één of  ander argument, maar werd ingebracht  pour les besoins de la cause.

Een beetje vrij vertaald kan je spreken over : ‘het argument mist elke rechtsgrond, maar het kan toch wel het belang van de zaak dienen…

De voorbije dagen heb ik moeten vaststellen dat deze uitdrukking ook een politieke betekenis heeft. Vooral dan bij het politieke groen en rood en de politiek correcte -zwaar gesubsidieerde- media

Meer bepaald in de zaak van de illegalen die in Brussel in hongerstaking zijn gegaan om een verblijfsvergunning af te dwingen. Toen enkele weken geleden staatssecretaris Sammy Mahdi aankondigde om de wet op woonstbetredingen nieuw leven te willen inblazen, klonk het  unisono bij vooral Franstalig groen en rood :  no pasaràn. We gaan het regeerakkoord niet herschrijven !

Deze groen/rode houding staat in schril contrast met hun zoektocht naar allerlei (sluip)wegen om de hongerstakende illegalen toch te kunnen regulariseren.

Daar waar Sammy Mahdi (en premier De Croo) duidelijk stellen dat er géén sprake kan zijn van collectieve regularisatie…willen die politieke windhanen van groen en rood blijkbaar datzelfde regeerakkoord nu wel herschrijven…louter pour les besoins de la cause.

Wokebeu

Ik ben dat (extreem) linkse gedoe in ons land, kotsbeu. Net zoals de nieuwe NVA schepen in Antwerpen -Els Van Doesburg- in HLN zegt, heb ik ook “een hekel aan het hele ‘woke’-verhaal met al die zelfcensuur”. Wat mij betreft is vooral de politiek-correcte media hieraan schuldig. Media die het ook niet kunnen laten om, sinds de Vivaldi-regering, de NVA en zijn mandatarissen zwaar te bekritiseren. Het gegeven dat NVA de jaarlijkse monstersubsidie van ruim 170 miljoen aan de pers al enkele tijd in vraag stelt is zeker aan die mediahouding niet vreemd.

Blogpauze

Het voorbije halfjaar heb ik alweer volop kunnen bloggen en daarmee ook zowat 28.000 lezers kunnen bekoren. Als ik die maanden overschouw, stel ik vast dat vooral de blogs over Turnhoutse aangelegenheden, het best scoren.

De toppers zijn dan ook ‘mijn hart bloedt’ over ondermeer de abominabele toestand van de Turnhoute stoepen, met 750 lezers, https://wolput.com/2021/04/08/mijn-hart-bloedt/

En de blog over de uitbouw van het Heeren Imperium lokte ook meer dan 700 belangstellenden. https://wolput.com/2021/01/26/het-heeren-imperium/

Meer recent kon mijn samenvatting over de stadsmonitor 2021 op bijna 500 lezers rekenen.

Ik neem me voor om minder te gaan bloggen en vooral te focussen op Turnhoutse aangelegenheden. Maar nu breekt er een vakantiepauze aan.

Standaard