Geen categorie

Meer wit in ’t straat

Rechtenvrije foto's van Regenboog, afbeeldingen Regenboog | Depositphotos®

Dat 1 op 4 Turnhoutenaren (24%) zich niet veilig voelt in zijn stad is één van de meest opvallende cijfers uit de stadsmonitor.

Ook al 1 op 4 (26%) zegt altijd een mijdgedrag te hebben op bepaalde plaatsen/buurten in de stad. Dit zijn hoge, tè hoge cijfers.

Wat uit deze cijfers NIET blijkt zijn de redenen waarom men zich onveilig voelt en/of mijdgedrag heeft op bepaalde plaatsen en buurten. Want zover gaat de vraagstelling in de stadsmonitor niet.

Net zoals voor de aanhoudende stadsvlucht, pleit ik ook om inzake het onveiligheidsgevoel een diepgaande bevraging te organiseren. Bij de Turnhoutse bevolking, om te beginnen, en ook bij hen die de stad verlaten hebben en waarom ook niet, bij de bezoekers van/aan Turnhout.

De resultaten van zo een bevraging kunnen helpen om doelgericht te remediëren om het onveiligheidsgevoel net als het mijdgedrag zoveel als mogelijk weg te werken.

Meer blauw op straat

Meer toezicht, controles, meer blauw op straat dus en een lik op stuk beleid kunnen zeker helpen. Maar we zien in onze stad, behalve alle kleuren van de regenboog, ook het ganse kleurenpalet in alle mogelijke schakeringen. Toch is er een belangrijke kleur die te weinig zichtbaar is. En dat is WIT, de kleur van de hoop.

Hoop dat de Rode Duivels, Europees kampioen mogen worden

Hoop op een betere en warmere samenleving.

Hoop op een veilige samenleving waarbij we niet heel de tijd het gevoel hebben achterdochtig te moeten zijn/kijken als we ons in de stad bewegen…en ja, dat heeft ook veel te maken met het verkeer (alle verkeer, dus ook fietsen, steps enz…) die zich steeds sneller een weg willen banen in onze stad !!

Naast meer blauw op straat pleit ik dus uitdrukkelijk ook voor meer WIT in ons leven, in de samenleving en in het straatbeeld.

Standaard