Geen categorie

Binnenband lek

Foto turnhout map centrum ring straten

Eindelijk is er perspectief voor de Turnhoutse ring. Vlaams minister van mobiliteit voor Open VLD, Lydia Peeters liet aan partijgenoot en gemeenteraadslid Bart Voordeckers de timing kennen voor de aanpak van de kruispunten op de ring. https://www.gva.be/cnt/dmf20210622_95381501

Dat kon u al lezen in de pers. Dan is nu het moment aangebroken om de hand aan de ploeg te slaan voor de dringende verbetering van het eigen wegennet, voet- en fietspaden, binnen zowel als buiten de ring.

Buitenband maar ook binnenband

Want hoe noodzakelijk ook wat de ring betreft, het is altijd wel makkelijker om over een ander zijne portemonnee -in dit geval die van Vlaanderen- te praten. Maar ondertussen alles binnen de ring maar te laten verkommeren.

De resultaten die naar voor kwamen in de stadsmonitor, zo wat betreft de staat van voet- en fietspaden, bungelt de waardering van respectievelijk 41% en 33% ver, heel ver achteraan in het lijstje van de 13 centrumsteden. En wat veilig fietsen betreft gaan we er zelfs op achteruit ten overstaan van 2014… (van 39 naar 38%) https://wolput.com/2021/06/20/half-vol-of-half-leeg/

Het is dus duidelijk waar het schoentje knelt.

Ik maak van deze blog gebruik mijn lezers in kennis te stellen van een antwoord wat ik mocht ontvangen van diezelfde minister van mobiliteit, Lydia Peeters. Meer bepaald over de problematiek van de zwartrijders bij De Lijn. Herlees even ter herinnering deze blog van 7 juni ll; https://wolput.com/2021/06/07/busje-komt-zo/

Het antwoord van de minister :

Geachte heer Wolput

U heeft volledig gelijk. Zwartrijden is bovendien asociaal gedrag ten opzichte van al die andere gebruikers die wel netjes betalen.

Tijdens Corona werden de Lijncontroleurs minder ingezet voor controle op zwartrijden maar vooral voor de veiligheidsmaatregelen omtrent Corona.  Echter sinds enige tijd is er ondermeer door de dalende cijfers terug mogelijkheid om de mensen meer prioritair in te zetten op controles rond zwartrijden.

Het is daarom ook dat u recent hierover een aantal artikels in de media hebt kunnen lezen.  Dit maakt ook duidelijk dat de pakkans terug verhoogd is wat een deel van de zwartrijders er toe zal aanzetten om zich in regel te stellen.  Het voorkomen op die manier is nog altijd beter.

Ook in de komende maanden zal er verder op blijven ingezet worden.

Met vriendelijke groeten

i.o. Vlaams minister Lydia Peeters

Liesbeth Brouns

Kabinet Vlaams minister Lydia Peeters
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Standaard