Geen categorie

Dinsdag, mijn hoogdag

Passioneel koken doe je met het Infusion kookfornuis van Falcon

Bijna 10 jaar geleden, op 1/10/2011 eindigde mijn actieve loopbaan. Een leuke maar tegelijk ook drukke job met regelmatig avond- en weekend werk.

Daarom nam ik ruim de tijd om te bekijken hoe die zee van vrije tijd best kon worden opgevuld. Na twee jaar kwam er een mooi aanbod via een vraag op de toenmalige gazet van Turnhout.

VZW De Leeuweric -ondertussen door het samengaan met andere organisaties opgegaan in vzw Mekanders- zocht iemand om in De Frisse -een ontmoetings- en vrijetijdsruimte- soep te komen maken.

En dat was wat ik zocht. Enerzijds omdat ik  graag wat wil kokkerellen en anderzijds omdat ook de doelgroep -mensen met een beperking- mij wel aanspreekt.

En zo geschiedde het dat ik sinds november 2013, wekelijks op dinsdag aantreed in De Frisse om voor de gasten die langs komen lekkere en gezonde soep te maken.

Maatschappelijke meerwaarde

Vrijwilligerswerk waarvoor vele honderden in Turnhout en overal zich inzetten, heeft absoluut een maatschappelijke meerwaarde. Denk maar aan de inzet van vele honderden vrijwilligers in de vaccinatiecentra.

Maar ook voor mezelf heeft dit een heel grote meerwaarde. Het enige wat ik tijdens de lockdowns echt heb gemist is die wekelijkse babbel met de gasten, de begeleiders enz. … En, waarom ook niet, iedereen die, zonder uitzondering telkens zeggen goei soep Dré

En ja, mijn vrijwilligerswerk heeft zelfs een bepaalde therapeutische waarde. Zo heb ik op mijn Facebook en blog regelmatig te maken met erg verzuurde reacties. Uit een hoek waarvan je het niet altijd verwacht. Namelijk de zogenaamde zelfverklaarde linkse verdraagzamen en wokers en zelfs van politiek-correcte schrijvelaars in een gazet.

Mensen ook die ik van haar noch pluim ken en omgekeerd dus ook. Symbolisch versnij ik, hun vaak erg enge maar vooral totaal verkeerde gedachtegang, als groenten in mijn soep, waar ze dan lekker gaar worden gekookt.

De babbels, de dankbaarheid van eenieder maakt dat op zo’n dinsdag mijn rug nog wat breder en gladder komt te staan, waardoor al die onzin en zelfs haatspraak nog sneller en beter van mijn rug kan glijden.

Om al deze redenen, is dinsdag voor mij een hoogdag 😊

Standaard