Geen categorie

Senior met de trein

Afbeeldingsresultaat voor fotos van treinen

Nu ik 65 ben geworden heb ik me een omnipas 65+ aangeschaft van De Lijn. We willen zoveel als mogelijk het openbaar vervoer gebruiken. Ook wat de trein betreft. Recent kocht ik voor de allereerste keer voor mezelf een seniorenbiljet aan voor de prijs van 6,8 euro.

Een bezoekje aan de Winterpret en Kerstmarkt in Brussel stond al een  tijdje op de agenda. En zeg nu zelf, voor de prijs van 6,8 euro naar Brussel treinen, heen en terug op dezelfde dag, het is -bij wijze van spreken- geen geld. Met de auto + parkeren ben je flink wat meer kwijt !

Website NMBS over seniorenbiljet

 • heen en terug op dezelfde dag
 • op weekdagen vanaf 9:00 uur en in weekends zonder uurbeperking
 • overal in België (grenspunten uitgezonderd)
 • € 14,40 in 1e klas

Overal in België…maar toch moet je bij het aankopen van een biljet aangeven naar waar je wenst te reizen. Ik vind dat toch wel eigenaardig, temeer daar de NMBS stelt dat je met dergelijk vervoerbewijs overal in België naartoe kan. Waarom dan een bestemming (moeten) opgeven ?

Stel dat je onderweg beslist van bestemming te veranderen. Naar Oostende, Kortrijk, Gent of waar dan ook in ons landje…

Moet je dan een nieuw biljet aanschaffen en die nieuwe bestemming opgeven ? Wat als je dat niet zou doen, gewoon de redenering  volgend dat je met één enkelvoudig biljet overal in België mag treinen ?? Ben je dan in overtreding en zal je een boete moeten betalen of, erger nog, uit de trein worden gezet ??

Zou het niet eenvoudiger en correcter zijn als de NMBS niet langer naar je bestemming vraagt bij het aankopen van een seniorenbiljet ?

Standaard

8 gedachtes over “Senior met de trein

 1. Idd… ook al ondervonden!
  Zit ook heel onbeschoft personeel bij !
  Mijn vraag : is er een korting voor invaliden ?
  hun antwoord : die mogen gratis op het dak zitten en zo meerijden.
  Zulke mensen moesten zelf invalide worden !

  Like

 2. Taverniers francis zegt:

  Ja Dre’,wij gaan nu ook altijd met het openbaar vervoer en zoals je aangeeft geen problemen van parking ,we hebben zelfs onze auto verkocht en geen nieuwe aangekocht omdat we te weinig km rijden ,in het begin is het wat aanpassen maar met een beetje organiseren komt dat in orde,je verliest wat van je vrijheid maar als het te moeilijk wordt kunnen we altijd een taxi nemen of een auto huren,maar het aanschaffen van een auto is voor ons verleden tijd,nu hebben we ook al de tijd om onze verplaatsingen te doen en zo dragen we ook ons steentje bij voor het klimaat -))))),misschien treffen we ons eens samen op de bus of trein -))))).

  Like

  • Dit is totaal onlogisch en vooral arbitrair van de NMBS. Je kan niet reclame maken met te stellen dat je met een seniorenbiljet van 6,8 euro door gans België kan reizen en tegelijkertijd besluiten dat je bij wijiging van bestemming een nieuw ticket moet betalen. Dat is gewoon boerenbedrog…maar het is twijfelachtig of ze dat begrip kennen in Brussel…

   Like

 3. leo.heyns zegt:

  ik heb ooit moeten bijbetalen omdat ik biljet brussel had en een ommetje wou maken langs antwerpen ! ook supplement moeten betalen en dan nog een ticket moeten kopen mechelen – antwerpen

  Like

Reacties zijn gesloten.