Geen categorie

Hypocriete mobiliteit

Afbeeldingsresultaat voor verkeersbord eenrichtingsverkeer

Al meer dan twee jaar, klaag ik in mijn blogs het in de verkeerde richting fietsen in Turnhout aan. In het bijzonder wat de Gasthuisstraat en de Warandestraat betreft. Nu heeft ook de voorzitter van de vzw Turnhoutse handelaars Gasthuisstraat dit probleem ‘plots’ ontdekt.

https://wolput.com/2017/07/01/verkeerd-verkeer/

https://wolput.com/2019/03/29/chaos-ordenen/

https://wolput.com/2019/05/01/123-100/

Maar…wat baten kaars en bril, als de fietser mag rijden waar hij wil ?!  Want, zoveel is duidelijk, er komen geen PV’s zo zegt de politie.

De beleidskeuze van de politie in Turnhout is om enkel opmerkingen te geven aan fietsers die in de verkeerde richting rijden. “Die overtredingen geven immers geen aanleiding tot ongevallen.” aldus HLN

https://www.hln.be/in-de-buurt/turnhout/elke-minuut-fietser-in-verkeerde-richting-door-gasthuisstraat~a76cfc87/?fbclid=IwAR0hAnGESBRDSEkZtfKGFJEXOtkaQWSB9oue0bsOiBagEvERXk1QIeyq5_w

Als dat de redenering is, roep ik bij deze onze mobiliteitschepen op, om te stoppen met het hypocriete gedrag terzake.  Ofwel maak je wel een tijdje PV’s. Of beter nog, zorg  als beleid, voor een specifiek reglement waardoor het mogelijk is om GAS-boetes uit te schrijven.  Want die hoge boetes vind ik ook niet verantwoord.

Ofwel haal je met onmiddellijke ingang ALLE verkeersborden die wijzen op een verboden richting gewoon weg.

Geen schaamlapje maken van verkeersborden !!

Maar daar ligt nu net het varken gebonden. Wellicht moeten deze borden zowel in de Gasthuisstraat als in de Warandestraat BLIJVEN staan, op uitdrukkelijke vraag van De Lijn. Bij eventuele ongevallen tussen een bus en een verkeerd rijdende fietser dienen deze verbodsplaten wellicht als schaamlapje.

Stop met dit hypocriete gedoe. Niet alleen IN de stad maar ook wat betreft de fietspaden langs de Ring en de invalswegen in Turnhout.

Ik verwacht dat het college, in deze materie,  dringend aantoont dat ze ballen aan hun lijf hebben. Ofwel zorg je ervoor dat gasboetes kunnen worden opgelegd. Ofwel schaf je gewoon het eenrichtingsverkeer -voor fietsers- af !

Standaard