Geen categorie

1,2,3….+100

Afbeeldingsresultaat voor fotos verkeersborden

Maandag ll, gedurende een klein half uurtje het aantal fietsers in verboden richting geteld in de Turnhoutse Gasthuisstraat. Bij het einde van de scholen. Minstens 100 fietsers die rechtstreeks van de Markt de Gasthuisstraat infietsen… Van verkeershandhaving was er niets te merken.

Toen ik een beetje laten zelf de Gasthuisstraat in stapte, zag ik ook nog talrijke fietsers die uit de Korte Gasthuisstraat kwamen om dan hun weg te vervolgen richting zeshoek. Zij vertikken het dus gewoon om via de Vianenstraat naar de Victoriestraat en dan richting zeshoek te rijden. En dat is absoluut géén omweg…

Een snelle berekening doet me besluiten dat er op deze wijze al snel voor zowat 17.000 euro aan boetes bijeengereden werd. En dat zo elke dag  opnieuw, enkel al bij het einde van de scholen. (165 euro boete X 100)

Voor alle duidelijkheid : ik pleit niet om altijd voor elke fietser in tegenrichting onmiddellijk het politionele bonnenboekje boven te halen. Wat volgens mij wel moet kunnen is -met nadruk op de korte periode van fietsende schoolverlaters- controles te doen en namen te noteren ! En stuur die fietsers dan gewoon terug in de juiste richting. Bij herhaling van de feiten door dezelfde personen kan dan wel een boete volgen.

Of beter nog, maak er een gasboete van, liefst niet aan 165 euro maar een redelijk bedrag. Dan komt het ook nog ten goede aan de stadskas.

Hoe dan ook : pak nu eindelijk deze kwaal eens op een duurzame wijze aan. En wees zo mogelijk nog strenger voor automobilsten die zich niet houden aan de verkeersregels en als hobby het stoepparkeren, te snel en onvoorzichtig rijden, het dubbel parkeren…enz. uitoefenen !!

Standaard