Geen categorie

Verkeerd verkeer

Afbeeldingsresultaat voor fotos van fietsers die op de stoep rijden

Het ziet ernaar uit dat de situatie aan de Turnhoutse zeshoek ZONDER verkeerslichten, door het beleid is bestendigd. En mijn buikgevoel, maar vooral mijn ervaring zegt dat dit een goede en veilige zaak is !
Maar ondertussen gaat het met het verkeer in Turnhout alsmaar meer verkeerD. Ik geef enkele pijnpunten kris-kras weer, net zoals fietsers ook erg veel kris-kras …fietsen.

*cameraontwijkgedrag -buiten de toegelaten uren van laden en lossen- : dagelijks zie ik (lichte vracht)wagens kris-kras over de Markt rijden. Vooral deze die de stad binnenkomen via de Herentalsstraat. Zo vermijden ze de camera in de Gasthuisstraat (weet niet of die al opnieuw is ingeschakeld) en die aan de noordkant.

*steeds meer zie ik ook fietsers op de stoepen rijden. Erg gevaarlijk vind ik dat.

http://www.rtv.be/artikels/2-voetgangers-aangereden-door-fietsers-a41082

*Dat er nog steeds veel (te veel) fietsers in tegenrichting door de Gasthuisstraat rijden is ook een open deur instampen. Nochtans werden daar al in 2009, zware boetes (tot 150 euro) opgeplakt. Bovendien neemt dit fenomeen ook toe in de Warandestraat (laatste stuk) In deze straat is het zowat een ‘evidentie’ dat fietsers dan uitwijken op de stoepen. Erg gevaarlijk vind ik dat.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/bldme_20091105_001

Of en hoeveel boetes er sinds 2009 werden uitgeschreven voor (gevaarlijk) fietsen (en brommen) in tegenrichting ? Misschien toch wel interessant dat dit eens zou worden opgevraagd bij de politie…Of voert men terzake een gedoogbeleid vanuit deze coalitie ?

Misschien moet men gedurende een tijdje de boetes eens vervangen door enkele verplichte verkeerslessen.

Lessen waarbij overtreders -van welke origine ze ook mogen zijn- leren dat er in het verkeer plaats is voor iedereen, maar dat iedereen wel op zijn plaats moet blijven

 

Standaard