Geen categorie

ToeVLUCHTsoord Turnhout

Afbeeldingsresultaat voor fotos toevluchtsoord

Volgens de meest recente informatie, loopt het (federaal) begrotingstekort op tot 10 miljard. Het is niet eens een boude uitspraak als ik stel dat ruim 50% hiervan mag toegeschreven worden aan de opvang en vestiging van vluchtelingen in ons land.
Eerder dit jaar schreef ik in een blog asiel wat kost het, dat er enkel inzake opvang over de jaren 2016, 2017 en 2018 (samen) 3,47 miljard werd uitgegeven in ons land. Voor de jaren 2015 en 2019 mag je daar nog eens 2 miljard bijtellen.

https://wolput.com/2019/02/20/asiel-wat-kost-het/

In deze bedragen zijn de kosten zoals het leefloon (voor erkende vluchtelingen) kosten gezondheidszorg en kinderbijslag NIET inbegrepen. Wat het leefloon betreft, in 2018 werd een recordbedrag van 260 miljoen euro uitgekeerd aan leeflonen voor vluchtelingen. Leeflonen voor vluchtelingen zijn op korte tijd de hoogte in geschoten, met een verviervoudiging op amper 6 jaar tijd tot gevolg.

Net als een magneet…zo trekt Turnhout vluchtelingen aan

Ik heb ook even de cijfers inzake Verhuisbewegingen erkend vluchtelingen en subsidiair beschermden doorgenomen. Daar word ik, wat Turnhout betreft niet echt vrolijk van. Volgens deze gegevens wonen er in Turnhout, begin 2018, -528- erkende vluchtelingen of 12/1000 inwoners (11,96 om juist te zijn) De volgmigratie in het kader van gezinsherenging is NIET inbegrepen.

Met dit aantal spelen we (alweer) in de top 3 van de 13 Vlaams centrumsteden (na Oostende en Leuven) maar wel nog VOOR Antwerpen waar er 11/1000 inwoners, erkende vluchteling zijn. (11,08) Met 67% is het aatal erkende vluchtelingen in onze stad, vooral een mannelijke aangelegenheid. Wat leeftijd betreft is ook al 67% tussen de 18 en 44 jaar.

Turnhout een ècht toeVLUCHTsoord

Eeven wat cijfers van andere steden en/of gemeenten in Vlaanderen of in onze regio. (met meer dan 20.000 inwoners) Mechelen -centrumstad met dubbel aantal inwoners van Turnhout- telt maar 4,5/1000 erkende vluchtelingen. Hasselt heeft er 4,56/1000 en Gent 5,47/1000.

De 4 steden met een regionale functie zijn Geel, die 129 vluchtelingen huisvesten of 3,23/1000. Herentals telt 120 vluchtelingen, 4,27/1000, in Mol wonen er 134, of 3,67/1000 en Hoogstraten heeft 20 erkende vluchtelingen, nog niet één/duizend (0,94) De overheden moeten een spreiding van erkende vluchtelingen opleggen.

https://wolput.com/2019/05/29/bange-blanke-man-vrouw/

Als je de optelsom maakt, hebben deze 4 steden -samen- 403 erkende vluchtelingen in een totale bevolking van -125.917- mensen. Turnhout telt er 528 op een bevolking van 44.136. Ooit schreef ik in een blog, dat het lijkt alsof Turnhout, migranten en vluchtelingen gaat ophalen ver buiten de grenzen van onze stad. Maar niets is wat het lijkt uiteraard.

Bron : http://integratiebeleid.vlaanderen.be/verhuisbewegingen-erkend-vluchtelingen-en-subsidiair-beschermden

Standaard

5 gedachtes over “ToeVLUCHTsoord Turnhout

 1. u207760 zegt:

  Je kan er nog jaren over lullen van overheidswege wordt er genne zak aan gedaan , laat staan de gemeentebesturen dus laat ze maar gewoon toekomen tot er geen plaats meer is , zouden ze het dan inzien ??????

  Like

  • Ik tracht enkel mensen correct te informeren, Frans. Zelf ben ik ook niet ‘van overheidswege’. Maar anderzijds beschouw ik mijn blogs dan ook weer niet als ‘lullen 🙂

   Like

   • u207760 zegt:

    Dre ik snap wel dat je deze gegevens niet zo maar uit de lucht graait jou blogs kloppen perfect , ik maak me alleen maar druk in die mensen die het zouden moeten op lossen en waar je van ziet en hoort dat er niks gebeurd !!! Grtjs .

    Like

 2. B zegt:

  Dan heb je de toestroom van nederlanders er volgens mij nog niet bijgerekend , veelal alleenstaande dames met kinderen. Die krijgen in nederland beperkte kinderbijslag , een vast bedrag ongeacht het aantal kinderen. Hier krijgen zij het per kind. Daarbij komt de ruime keuze aan woonst , extra huursubsidie en en een
  K I premie , samen met de uitkering kom je al snel aan 2000 eurootjes per maand. Niet vergeten dat de gezondheidszorg hier 0,0 € kost voor steuntrekkers …. de invasie dan ook niet verwonderlijk…..

  Like

 3. Patricia Scheffers zegt:

  Broodje aap verhaal B! Een Nederlander die naar België verhuisd dient aan te tonen dat hij hier werk heeft/zoekt of in zijn eigen levensbehoeften kan voorzien of een duurzame relatie heeft met een Belg anders kom je hier niet binnen. Ben zelf getrouwd geweest met een Belg en na mijn scheiding heb ik toestemming gekregen om in België te blijven omdat ik werk heb en m’n 2 kinderen de Belgische nationaliteit hebben anders kon ik terug oprotten op z’n Hollands gezegd. Eenmaal een alleenstaand moedertje ( kaalgeplukt en zeker geen topsalaris) alles op eigen kracht weer moeten opbouwen zonder enige hulp of financiële steun… Nu jij weer!

  Like

Reacties zijn gesloten.