Geen categorie

Asiel : wat kost het

Afbeeldingsresultaat voor fotos asielzoekers

Vooraf : ik heb besloten om wat minder te bloggen. En nee, dat doe ik niet omdat ik lid zou geworden zijn van -wat velen me verwijten- NVA of welke partij dan ook. Ik doe dat wel omdat de belangstelling voor mijn schrijfsels, sinds 14 oktober ll tanende is. Maar ik ga er (voorlopig weliswaar) uit met deze uitsmijter.

Asiel

  1. Recent kondigde Maggie De Block aan, dat ze -3.250- extra opvangplaatsen voor asielzoekers wil openen.  Bij mezelf borrelde onmiddellijk de vraag op, of Turnhout en omgeving weer eens in de prijzen zou vallen.  Ik maakte deze bekommernis over aan Bart Voordeckers, verkozene voor Open VLD in de gemeenteraad en goed  vertrouwd met de partijcenakels.  Van Bart kreeg ik heden het volgende antwoord :Navraag leert me dat er momenteel geen plannen zijn om in het Turnhoutse nieuwe opvangplaatsen te openen, maar dat Fedasil nog niet klaar is met de oefening. Ik heb het kabinet De Block gevraagd om specifiek rekening te houden met de vele vluchtelingen die in de Noorderkempen werden opgevangen.
  2. In 2016 kostte de opvang van asielzoekers in ons land, 1,47 miljard euro. En voor 2017 was 1 miljard voorzien in de begroting.  Voor 2018 ligt dit bedrag wellicht even hoog.  https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie-federaal/Kostprijs-asielcrisis-loopt-op-tot-1-5-miljard-euro/9761662  https://www.demorgen.be/buitenland/asielcrisis-kost-belgie-1-3-miljard-bf93cba7/
  3. De erkenningsgraad in dezelfde periode beloopt, volgens de cijfers van het CGVS, gemiddeld 50%
  4. Dat betekent dus dat de helft van deze uitgaven zijnde voor 2016, 2017 en 2018 (samen 3,47 miljard ) 1 miljard en 715 miljoen is ‘opgebruikt’ door asielzoekers die GEEN recht hadden op een erkenning als vluchteling.

Om het nu eens heel grof te zeggen : 1 miljard en 715 miljoen euro werden op 3 jaar tijd betaald om mensen op te vangen die in ons land voor een periode van 9 à 12 maanden (=gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag) op vakantie kwamen in een formule van bed, bad en brood…

In de jaren 2016, 2017 en 2018 werden (samen) 41.223 personen erkend als vluchteling. Dit cijfer, gerelateerd aan de totale kost van 3,47 miljard betekent dat wij in België, gemiddeld ruim -82.000 euro- uitgeven om één vluchteling als dusdanig te erkennen…

’t Zal alvast een hele poos duren eer we -eventueel- van terugverdieneffecten kunnen spreken, inzake deze vorm van migratie

Standaard

Een gedachte over “Asiel : wat kost het

  1. Agnes zegt:

    Wat kunnen wij als kleine burgers er aan doen? Heb met ons kinderen en kleinkinderen het erover gehad en zij antwoorden, wij werken ons uit de naad om die inwijkelingen te geven wat heel veel van onze vrienden inwoners zich niet kunnen permitteren.

    Like

Reacties zijn gesloten.