Geen categorie

Voor wat hoort wat*

Afbeeldingsresultaat voor fotos verkiezingsborden

Vandaag, 21/08/2018 lees ik het volgende in Gazet Van Antwerpen

TURNHOUT
Grond van Heeren gegeerd door politici
Mathé Heeren, zaakvoerder van Heeren Group, heeft N-VA-lijsttrekker Paul Van Miert een lijst met relevante plaatsen voor verkiezingsaffiches langs invalswegen naar Turnhout bezorgd.

Het gaat om terreinen die zijn eigendom zijn of die Heeren Group beheert. Maar, zo blijkt uit de mail van Mathé Heeren, de N-VA is niet de enige die er verkiezingspropaganda wil plaatsen. “Zoals je weet heeft ook Eric Vos hiernaar gevraagd”, schrijft hij. “Ik heb ook een mail van Margriet Hermans ontvangen.” Van Miert krijgt alvast de toestemming om zijn affiches te plaatsen. “Zie maar waar je ze zet, maar gelieve rekening te houden met de winkelier.”(gvn)

Nu, voor wie het zich nog herinnert, ook in 2012 waren deze gronden, bijvoorbeeld langs de Steenweg Op Gierle, al gegeerd en goed gevuld, door de nieuwe partij van Eric Vos.

We kennen Heeren ook als een belangrijk projectontwikkelaar in Turnhout. Zo ondermeer wat Turnova betreft. Omwille van Turnova stapte het stadsbestuur zelfs naar de Raad Van State om de vernietiging te vragen van de aan AG Real Estate, toegekende socio-economische vergunning. Deze vergunning was verleend voor het project Victoriehof. Dat is een woon- en winkelcentrum dat op parking LeBon nabij de Gasthuisstraat zou komen.

https://www.hln.be/regio/turnhout/raad-van-state-zegt-neen-tegen-winkelproject-victoriehof-op-parking-lebon~a160daca/

Ach, wie twijfelt nu, behalve een verzuurde, azijnpissende blogger, dat deze vraag tot het plaatsen van verkiezingsborden op gronden van Heeren, een totaal onschuldige vraag is…

In geen geval zal deze vraag aanleiding zijn voor de onderzoeksjournalisten van Apache, om een eventuele connectie tussen projectontwikkelaar en stadsbestuur boven te spitten. Dergelijke zaken zijn alleen te vinden in steden als Antwerpen, Gent…

Persoonlijk vind ik het alvast dom van eender welke politieke partij om deze vraag nog maar te stellen. Waarom ik dat dom vind ? Omdat het zo vaak is dat : voor wat hoort wat.

https://wolput.com/2015/03/04/heer-en-meester/

https://wolput.com/2017/03/02/heerens-wil-is-geen-wet/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Quid_pro_quo

Standaard

3 gedachtes over “Voor wat hoort wat*

  1. Jaak Mertens zegt:

    ‘zo is het maar net’, Dré. Of om in de taal van Caesar te blijven: “do, ut des”. Ik geef, opdat gij ook zoudt geven. Bvb ook het offeren aan de ‘goden’, om bescherming of gunsten te kunnen verkrijgen. (wikipedia)

    Like

  2. Herman Schaerlaekens zegt:

    Groot gelijk Dré. Toen PvM, die ook met de nationale verkiezingen de gronden van Heeren mocht gebruiken, in Turnhout opdook, moesten we plots het N-VA standpunt over een gelijke behandeling van Turnova en het Victoriehof en over andere projecten inslikken en werd er zelfs met processen gedreigd.

    Like

Reacties zijn gesloten.