Geen categorie

Aantrekkelijk shoppen

Afbeeldingsresultaat voor fotos winkels

Dat ruim 40 jaar na het vertrek van Brepols uit het centrum van Turnhout, deze site -met Turnova- eindelijk  werd ingevuld is een goede zaak. Dat wij als Turnhoutenaren alleen opdraaien voor de hoge kosten van de nieuwe academies is dan weer een minder goede zaak. Want net als bijvoorbeeld bij Dinamo, komt een zeer groot deel van de cursisten, immers van buiten Turnhout.
Maar, de vraag is voor mij, hoe aantrekkelijk het shoppen binnen dit Turnovagebeuren zal zijn of worden ? Wie of wat er komt behoort nog steeds tot het geheim der Goden ( en welke Goden dat mogen zijn, Joost mag het weten) Dat er een versmarkt komt van Albert Heijn/Peeters-Govers is ondertussen het enige wat al (langer) geweten is. Voor het overige is het afwachten, wie de 40 winkels zal invullen.
Maar het zal niet enkele de aard van de winkels zijn die het succes zullen maken of kraken. Ook de omkadering, meer bepaald de parking onder Turnova zal dat succes voor een belangrijk deel mee bepalen. Ik maakte me deze bedenking nadat ik eerder deze week de parking van De Warande benutte, op een avond. Drie uur en zevenentwintig minuten (3 u en 27 minuten) parkeren kostte mij de som van 8,5 euro.
Wellicht worden in deze Turnova-parking, dezelfde tarieven gehanteerd. Als je wat soepgroenten wil inkopen en tegelijk even shoppen, dan zal de prei en selder erg duur worden. Temeer omdat je kan kiezen tussen dezelfde versmarkt amper een vijftal kilometer verder…met GRATIS parking.
Maar globaal, als je kan kiezen tussen een 40-tal winkels met te betalen parking of 250 winkels in Wijnegem shopping met grote en, vooral GRATIS parking…

Uiteraard zal men aanvoeren dat het de bedoeling is dat men niet enkel in Turnova, maar ook in de Gasthuisstraat gaat shoppen. Dan zal er in deze straat toch zeker eerst een flinke vernieuwing nodig zijn. En niet alleen wat het wegdek, maar ook wat de leegstand en sfeer betreft. En zal het Victoriehof, op de site Le Bon, dan ook een eerlijke kans krijgen ?

Het niet langer dulden van de veel te talrijke lijnbussen lijkt me eveneens noodzakelijk om een echte en gezellige winkel-wandelstraat te creëren.
Of dit voorwaardenscheppende kader, om tot het noodzakelijk bruggetje tussen Turnova en de rest van het winkelgebied te komen, ook effectief zal worden doorgevoerd ? Ik vraag het me alvast hardop af. Bovendien de vraag : wat met het verkeer langs die kant van de Markt? Misschien is dit nog wel de grootste drempel

In de verkiezingsprogramma’s heb ik over dit alles alvast weinig tot niets concreets gelezen…

Standaard

4 gedachtes over “Aantrekkelijk shoppen

 1. Leo Willems zegt:

  op de parking in het merode gebouw kan je parkeren vlor 3 euro en op de parking Le Bon 5euro voor een hele dag

  Like

 2. Marysse zegt:

  Gratis parking zou dus het succes van Turnova bepalen volgens uw wijsheid. Anderzijds promoot ge al langer Le bon echter is de parking daar ook betalend. Dus dat zou dannook al een flop worden. En je naar wijnegem rijden kost ook al veel tijd toch gemakelijk 5 euro brandstofkosten dus de rekensom als excuus gebruiken….. is…. nvt

  Like

  • Dag Marino Marysse, je hebt gelijk hoor Marino. In tegenstelling tot uw vrienden beleidsvoerders van TIM, durf ik wel eens vragen stellen en/of bedenkingen maken bij de ontwikkelingen in onze stad, Turnhout. Maar dat je niet leest wat er in mijn blog staat of erger nog, denkt te lezen wat er NIET staat…dat is uiteraard je eigen verantwoordelijkheid en een gebrek aan wijsheid. Ja, ik maak een bedenking bij de (eventuele) kostprijs van de parking. Mag het ? Dat zet de ontwikkelaars misschien op het spoor om verminderingen voor (kopende) shoppers uit te werken. Een blog is een geheel. Het is dus niet zinvol en eigenlijk zelfs totentrekkerij om er één zin of aspect uit te halen. Ik heb het in mijn blog vooral ook over een voorwaardenscheppend kader. Maar ook dat lijkt een vreemd begrip te zijn voor u en uw vrienden/kameraden van TIM. Voor mij niet dus. En de kostprijs voor het gebruik van die parking is absoluut één van die elementen die deel uitmaken van een degelijk en dergelijk kader. Dat zou jij als zaakvoerder toch moeten weten, kennen en beseffen. Maar ik zal in de toekomst misschien best een leeswijzer toevoegen aan mijn blogs…

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.