Geen categorie

Halfsegat*

Afbeeldingsresultaat voor fotos van half werk

De huidige coalitie, onder leiding van Eric Vos (TIM), is meer dan ooit de coalitie van het halve werk. Enkele recente voorbeelden inzake niet- of halfsegat uitgevoerde werken tonen dit duidelijk aan.

(Niet)Dootrekken van de ring

De beslissing die men inzake de ring heeft genomen is er zonder twijfel eentje van we willen het niet maar durven het zo niet zeggen. De voorwaarden waaronder dit maar kan, wegen financieel zo zwaar dat dit eigenlijk neerkomt op we laten het zoals het is. Ondertussen zijn op 31 juli wel de werken aan de Fonteinstraat (een echte woonstraat overigens) gestart die dan, samen met de Heizijde de vervang-ring zal vormen…

Nieuwe fietsas

Langs de Tramstraat, Robsonplein, en Brugstraat werd een nieuwe fietsas aangelegd. Men is er toch wel in geslaagd zeker, om hier maar liefst -8- (op/af) vrij scherpe verkeersdrempels in te leggen. Het fietscomfort krijgt daardoor evenveel keren een ferme schok, zodat een mountainbike meer aangewezen lijkt dan een stadsfiets…

Maar…erger nog is dat men de voetpaden, die er al langer schots en scheef bijliggen in deze straten, onaangeroerd heeft gelaten. Nochtans wist Eric Vos van TIM -als oppositiepartij- in januari 2013 de nodige leden van de gemeenteraad te overtuigen om ja te stemmen op zijn voorstel om een jaarlijks budget te voorzien van -400.000 euro- voor heraanleg van…(elk jaar 5 kilometer) voetpaden

Gildenstraat

Bij de aankondiging in februari 2017 van de aanleg van deze fietsstraat werd -in één adem- de gelijktijdige heraanleg van de Gildenstraat in het vooruitzicht gesteld. Maar…bij de aankondiging van de opening van deze fietsas in juli 2018 werd -ook al in één adem- het onbepaalde uitstel voor de Gildenstraat afgekondigd
https://www.turnhout.be/auto-te-gast-in-de-nieuwe-fietsas-brugstraat-robsonplein-tramstraat

https://www.gva.be/cnt/dmf20180711_03608851/fietsas-reikt-tot-steenweg-op-gierle

Guust Flater

In deze opsomming mogen zeker de borden welke de parkings aangeven in onze stad en de chaos bij de conflictvrije regeling van de verkeerslichten aan de Middelareskerk niet ontbreken. Soms krijg je de indruk dat onze mobiliteitsschepen Boogers, famillie is van Guust Flater.
https://wolput.com/2018/04/17/chaos/
https://wolput.com/2018/01/12/blijven-hangen/

Turnhout friejet op zijn nagelnieuwe landmark

Dank zij de Turnovatoren heeft Turnhout nu eindelijk ook een landmark die tot ver in de omgeving kan worden gezien. Dat is toch wel iets om friejet op te zijn, niet ? Nu we kortelings in heel Turnhout toch nog maar 30/uur mogen kuieren met de auto, zullen zelfs de automobilisten er een blik kunnen op werpen. Voor de fietsers zal het wat minder zijn. Zij zullen hun ogen moeten blijven richten op de vele kotten en bulten in de Turnhoutse straten.

*halfsegat is ondermeer het schoonste Veusselse woord ‘Halfsegat gedoan is slecht gedoan.’ zegt men in het Veusselse dialect…
https://www.rijkevorsel.be/nieuwsberichten/halfsegat-het-schoonste-veusselse-woord

Standaard