Geen categorie

CHAOS

Afbeeldingsresultaat voor fotos verkeerschaos

Het is een waarheid als een koe : je kan geen omelet bakken zonder eieren te breken Vanuit die redenering was ik aanvankelijk niet van plan, iets te schrijven over de Turnhoutse wegenwerken. Trouwens, vanaf maandag zal ook in mijn buurt de heraanleg beginnen van zowel het rioolstelsel als het wegdek van de H.Hartstraat en de Vlamingenstraat.
Maar, teveel is teveel. Toen de schepenen Boogers en Debondt, half maart de 1O werven van Turnhout aankondigden, vroegen ze nog om niet te schieten op de pianist. Ze vergaten er wel bij te vertellen dat in dit geval de pianisten, ook de componisten zijn. Het is immers het beleid die opdracht geeft om deze werken -gelijktijdig- uit te voeren.
https://www.gva.be/cnt/dmf20180314_03409607/schiet-niet-op-de-pianist

En dan moet ik toch even terugkomen op het bakken van die omelet. Als je de eieren allemaal veel te lang over hun vervaldatum laat samenkomen, dan krijg je niet alleen een stinkende omelet die niet te vreten valt, maar eveneens chaos…

De afgelopen dagen was er wel wat aandacht over die chaos in de media. http://www.rtv.be/artikels/kilometers-omrijden-voor-ritje-van-amper-paar-minuten-a52931wil

http://www.rtv.be/artikels/slimme-verkeerslichten-merodelei-niet-zo-slim-a52810

Concrete vragen/aandachtspunten

*De werken aan de Rubensstraat (ingang ziekenhuis) Ambulances met DRINGEND ZIEKENVERVOER, die uit de richting Arendonk, Ravels enz.. komen aangereden zijn omwille van de omleiding toch wel wat langer onderweg naar de spoeddienst. Als elke seconde telt…

Was het niet mogelijk een tijdelijke doorsteek te maken op de ring (ter hoogte van het kruispunt Stwg Op Tielen bvb) zodat de diensten 112 achter het ziekenhuis zouden doorrijden om zo sneller op de spoeddienst aan te komen ??

*Help, ik mag niet meer naar de Korte Gasthuisstraat…komende van De Merodelei, Victoriestraat, Korte Vianenstraat, werd een gebodsbord geplaatst op het kruispunt met de Patriottenstraat…verplicht naar rechts te rijden. Naar links om zo naar de Korte Gasthuisstraat, het ziekenhuis, Deken Adamsstraat, Vianenstraat of Markt te rijden is dus VERBODEN! Maar toch zijn op dat stuk geen werken bezig…Kan iemand dat bord daar asap weghalen alstublieft ??

Waarom stuur je me daar via de Patriottenstraat en Stwg Gierle naar de ring om via de Graatakker, Herentalsstraat en Deken Adamstraat terecht te komen… in de Korte Gasthuisstraat…om dan de wegversperring in de Rubensstraat te passeren, en zo alsnog het ziekenhuis te bereiken.

*nog over de werken aan de Rubensstraat. Meerdere mensen stelden voor om de Apostoliekenstraat opnieuw ‘open’ te maken voor auto’s tijdens de werken. Enkel de bloembakken weghalen ter hoogte van de Eigenaarsstraat was voldoende. Ook hier had mobiliteitspaus Boogers geen oren naar. Maar dat heeft wellicht te maken met de hoop dat Turnhout de titel van fietsstad binnenhaalt…Dan kan je bezwaarlijk de enige fietsstraat die je hebt, en die dringend een opfrisbeurt nodig heeft, tijdelijk die status ontnemen

Ik heb gezegd !

Update van 18/4.18 om 15.00u : een aandachtige lezer vestigde er mijn aandacht op dat de hulpdiensten wel via de oprit van de Gasthuiszusters aan de Parklaan, naar de spoeddiensten kunnen. Door het ontbreken van enige signalisatie en/of vermelding hiervan, noch op de website van de Stad Turnhout, noch op de website van het AZ Turnhout, was ik hiervan niet op de hoogte. Bij deze dus rechtgezet ! Maar, dat neemt niet weg dat de signalisatie van deze werken/omleiding erg krakkemikkig en zeer verwarrend is. Op geen enkel verkeersbord langs de ring, is de aangegeven richting van het Elisabethziekenhuis afgeplakt. Dat maakt het zeer verwarrend. Zo bvb langs de Kempenlaan waar de omleiding naar links, via de Stwg. Op Gierle staat aangegeven, maar waar 50 meter verder het gewone bord staat met de richting van het ziekenhuis…rechtdoor ! (ik heb bovendien al meermaals gezien dat een ziekenwagen komende van de Kempenlaan toch via de omleiding Stwg Gierle, Patriottenstraat en Rubensstraat naar het ziekenhuis -spoeddiensten- gaat) . Of komende van de Stwg. Op Tielen, waar evenmin een omleiding  via de Stwg. Op Gierle, staat aangegeven. Wel het oude vertrouwde verkeersbord wat je naar rechts, richting Graatakker stuurt…om dan, ook alweer volgens het oude vertrouwde verkeersbord, op dit zeer gevaarlijke kruispunt linksomkeer te maken en vast te stellen dat je langs de Rubensstraat NIET naar het ziekenhuis kan…Ter hoogte van het stadspark staat wel een plaatje wat de parking Stadspark naar links (op de Graatakker) aangeeft. Nergens een vermelding dat je zo ook (te voet) het ziekenhuis kan bereiken. Blijkbaar heeft onze mobiliteitsschepen toch een probleem met juiste verkeersborden op de juiste plaats…

https://wolput.com/2018/01/12/blijven-hangen/

Standaard

Een gedachte over “CHAOS

  1. heb daarjuist die weg gevolgd, idd je geraakt niet in het ziekenhuis via de zeshoek! In de patriottenstraat moet je omdraaien en dan mag het wel, begrijpe wie het kan!
    Ben benieuwd wat de ziekenwagens doen!

    Like

Reacties zijn gesloten.