Geen categorie

Sprookjes in het diversiteitsbos

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen sprookjes

Met de tropische temperaturen van de afgelopen periode was het bijna niet te doen. Maar toch ploegde ik me door enkele partijprogramma’s. Belangrijk om te weten wie op welke wijze de kiezer wil verleiden op 14 oktober.

Van het programma van CD&V en NVA weten we dat ze veel minder migratie willen maar vooral meer aandacht willen besteden aan integratie van wie reeds hier is en woont.

Een terecht aandachtspunt dunkt mij als we de cijfers van instroom vreemdelingen nog eens naderbij bekijken. In de vorige legislatuur van 6 jaar, kwamen er –2.190– vreemdelingen bij in onze bevolking. –gemiddeld dus 365/jaar– In diezelfde periode hebben –115- Belgen, onze stad vaarwel gezegd.

In de legislatuur Vos, gerekend vanaf 1/1/2014 tot einde 2017, ofwel 4 jaar, kwamen er al 2.210 vreemdelingen meer in onze stad wonen. Dat geeft een gemiddelde van -552/jaar- en hebben –361- Belgen onze stad verlaten.

De netto-aangroei van vreemdelingen in 2017 is -727- personen. De aangroei in 2018 zal wellicht dit cijfer evenaren of zelfs overtroeven. In dat geval zal de legislatuur Vos (5 jaar) goed zijn voor een aangroei van, gemiddeld -587- vreemdelingen/jaar

Toen ik enkele dagen geleden het manifest van TIM heb gelezen op hun facebookpagina, (wijzijntim) kon ik een glimlach niet onderdrukken. Een glimlach omdat ik dacht aan de ingang van een gekend sprookjesbos te staan in Nederland.

Hun manifest zou echt niet misstaan als mission statement bij het betreden van dit sprookjesbos. Om echter te veronderstellen dat je met deze wollige, soms zelfs aandoenlijke, verklaringen en op geitenwollensokken een stad als Turnhout kan besturen ??!!

Maar goed, het is uiteraard niet aan mij maar wel aan de kiezers op 14 oktober. Hij/zij, de kiezer dus, zal moeten uitmaken of ze meestappen in deze ongebreidelde fantasie van nog meer diversiteit om onze stad mooier en warmer te maken

Standaard