Geen categorie

Blijven hangen !

Nieuwe borden wijzen parkeerders de weg

Mijn trouwe lezers -ze zijn met velen- weten dat de Vlaamse zanger Eddy Smets een goeie vriend is. Een van zijn meest gevraagde nummers, na 50 jaar nog steeds, is ‘Den Doddelaar’. Als hij dit nummer brengt vraagt hij het publiek met hem mee te doen. Gewoon af en toe eens blijven hangen en ’t is in orde, zegt hij dan. Ook in Turnhout blijven bepaalde problemen te lang en -erger nog- zelfs verkeerd hangen.
Zo pakte de dienst mobiliteit, samen met die dienst lokale economie, in augustus vorig jaar uit met een nieuw parkeergeleidings-systeem.
http://www.gva.be/cnt/dmf20170823_03032026/nieuwe-borden-wijzen-parkeerders-de-weg

Er zaten echter flink wat blunders in dit systeem, wat dan op Facebook en in de pers tot de nodige hilariteit leidde.
https://www.hln.be/regio/turnhout/help-borden-tonen-de-weg-niet~a9607294/

“Schoonheidsfoutjes dus…die die we meteen hebben rechtgezet, of toch zeker vandaag of morgen” aldus schepen Boogers. Rechtgezet ?

Goed en noodzakelijk om te herinneren, is wel dat deze borden er gekomen zijn als aanvulling op de (20) parkeergeleidingsborden die… amper 5 jaar eerder op de Turnhoutse invalswegen werden aangebracht. Een grapje van maar liefst 800.000 euro.

Dat één en ander nooit naar voldoening heeft gewerkt…wie maalt daar nu om. Trouwens, aldus het artikel in GVA : De borden aan de rand van de stad zijn hersteld, zodat bezoekers al een eerste indicatie krijgen waar ze heen kunnen.

Nochtans stel ik vast dat bvb op de parking Loechtenberg de autobestuurders nog steeds zonder enge hindernis de parking kunnen op- en afrijden via de Vlamingenstraat. Op deze plaats zijn echter géén meetlussen aangebracht. De eventuele correctheid van het systeem bljft daardoor permanent ondergraven.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/bl3lomnf

Terug naar het nieuwe systeem. Al op 8 oktober 2017 stuurde ik een melding aan de stad Turnhout i.v.m. een totaal foute aanduiding van de parking van het Sint-Elisabethziekenhuis. Lees even mee

Komende van de ring krijg je in de Rubensstraat onmiddellijk een bord wat de
parking van het ziekenhuis aangeeft als rechtdoor. Ruim 100 meter…voorbij
de plaats waar je dan eigenlijk naar de parking kan, staat een nieuw bord
waarop dezelfde parking naar links staat aangegeven, om dus in de Albert Van
Dijckstraat terecht te komen…

Tot op heden is dit euvel nog altijd hangende. Met dit verschil dat het opvolgingsbord in de Rubensstraat is verwijderd. Automobilisten worden dus letterlijk het centrum ingestuurd, op zoek naar de parking van ziekenhuis Sint-Elisabeth..

Schoonheidsfoutjes die meteen worden rechtgezet schepen Boogers ? Mon oeil (‘mijn gat’) ja !!

 

Standaard

2 gedachtes over “Blijven hangen !

  1. Jaak Mertens zegt:

    Wat ik me afvroeg bij het zien van deze ‘nieuwe’ borden was: waarom er zoveel tekst op moest staan en wat er mis was met sommige oude borden/pijlen. Neem nu het bord op hogerstaande foto. Waarom die bovenste lijn met de tekst ‘centrum parkeren’? Is het ‘woord’ parkeren hier wel nodig? Of zelfs overbodig. Maak bvb de letter P op de volgende lijn groter, zodat ‘ook’ duidelijk wordt dat het om een ‘parkeerbegeleidingsbord’ gaat. Om parking ‘in de binnenstad’ aan te duiden , kan dan het woord ‘centrum’ volgen. En dan de naam van de parking. Dus: (grote) P centrum de Warande. En de derde lijn lijkt mij een totaal overbodige ‘tekst’. Of een chauffeur naar de ring wil, dan wel ‘terug’ naar de ring, wat maakt het uit? Er bestaat toch reeds een ‘oude’ richtingspijl’? Witte- pijl -bord met zwarte rand én het duidelijke woord: RING.

    Like

Reacties zijn gesloten.