Geen categorie

Sociaal, socialer, sociaalst

Afbeeldingsresultaat voor fotos van geld

Je kan geen sociaal paradijs bouwen op een economisch kerkhof en/of omgekeerd. Deze gevleugelde woorden komen niet van mij, maar ze zijn wel juist. Dat Turnhout een arme stad is heb ik in de voorbije maanden in mijn blogs al meermaals -cijfermatig onderbouwd- aangetoond. Dat veel van deze armoede geïmporteerd is staat ook als een paal boven water.

https://wolput.com/2014/11/10/turnhout-de-cijfers-achter-de-cijfers/

Een mens vraagt zich dan al eens af : en hoe zal de politiek in aanloop van de komende verkiezingen hiermee omgaan ? De linkse partijen zullen heel veel aandacht geven aan die armoede. Er worden zelfs her en der al workshops rond georganiseerd.
Ook tewerkstelling is een belangrijke peiler. In de industriezone Veedijk zijn dan wel heel wat nieuwe gebouwen verschenen, maar de netto-winst inzake tewerkstelling is niet zo erg groot. Het gaat hier immers hoofdzakelijk over hervestigingen van bestaande bedrijven.

Meer woongelegenheden voor mensen met een beperkt inkomen blijkt één van de speerpunten te worden van het ook al linkse TIM. Het lijkt wel of links nog meer dan nu al het geval is,Turnhout wil uitbouwen als een sociaal paradijs en dat voor iedereen die van waar dan ook in de wereld op zoek is naar een beter leven.

Qua mobiliteit lijkt het er op dat TIM nog groener wil zijn dan groen en maken zij van de fiets het belangrijkste vervoermiddel in de stad. Dat zullen dan ongetwijfeld Maseratie-fietsen worden met een gepersonaliseerde nummerplaat.

De vraag is wie of welke de afvallers zullen zijn in deze race om het meest sociale programma te hebben ? Wat zal de politiek voor hen in petto hebben ? Want de cijfers tonen aan dat de groep van Turnhoutenaren, die via hun belastingen, de nodige financiële ademruimte geeft om zo een sociaal beleid verder uit te bouwen èn te onderhouden steeds kleiner wordt. Nu reeds betalen we met zijn allen ruim 14 miljoen aan het OCMW per jaar…
https://wolput.com/2018/04/21/een-gat-in-hun-hand/

Zal men aandacht en oog hebben voor die mensen die alle taksen en belastingen stipt betalen, die hun afval netjes sorteren en de Diftar-rekening tijdig betalen enz. …
Van de 27 soorten belastingen die deze stad int, kan er geen enkele worden afgeschaft want de stad heeft geen geld genoeg… Gaat men die kampioenstitel van de meeste soorten belastingen nog versterken ? Door er nog wat bij te lappen en/of de personenbelasting te verhogen ? Er is nu al vele jaren sprake van een stadsvlucht !!

Gaat men die mensen die flink wat onroerende voorheffing en personenbelasting betalen nog meer de stad uitjagen omdat ze bijvoorbeeld niet de fiets als belangrijkste vervoermiddel kiezen ?

https://www.hln.be/regio/herentals/27-lokale-belastingen-in-turnhout-amper-6-in-lille~a5079887/

Dames en heren (kandidaat) politici : solidariteit heeft -letterlijk èn figuurlijk- grenzen nodig. Anders blijft ze niet bestaan

Standaard