Geen categorie

Schuw

Afbeeldingsresultaat voor fotos schuwe mensen

We komen meer en meer in verkiezingsmodus terecht. Over 5 maanden worden we in de gemeentelijke stemlokalen verwacht om -35- raadsleden voor Turnhout te verkiezen. In aanloop daarvan zijn er al wat folders in de brievenbus terecht gekomen. Of we zien partijen de boer opgaan, om bewoners in de wijken te bevragen over hun ervaringen. Al dan niet voorzien van de nodige gadgets.
Tot op heden is er van CD&V (ook van groen) nog weinig te merken van die aankomende verkiezingskoorts. Soms heb ik zelfs de indruk dat de CD&V mandatarissen (foto)schuw zijn. Van Foto’s die de afgelopen tijd in de pers verschenen, van activiteiten van of door het stadsbestuur valt één ding fel op : bijna nooit is één van die cd&v’ers op die foto te zien.
Hoe dat komt ? Ik heb er het raden naar. Zijn ze niet aanwezig op die activiteiten ? Hebben ze geen tijd genoeg om tot aan de fotosessie te blijven ? Of is de breedhoeklens van de fotograaf niet…breed genoeg om ze bij op de foto te krijgen ? Dit laatste lijkt me hoe dan ook erg onwaarschijnlijk…

Eender welke politieke partij heeft er alle belang bij, om een goed verkiezingsprogramma te schrijven. Maar minstens zo belangrijk is zien en gezien worden. Als er al sprake is van schuwheid bij mandatarissen, kunnen ze best snel in therapie gaan. Want weinig of niet in beeld (durven ?) komen in de reguliere pers, is voor een kandidaat niet echt aangewezen.

Naast de reguliere media is ook een aanwezigheid en aanspreekbaarheid op sociale media erg belangrijk. Ook op dat vlak moet CD&V meer dan één tandje bijsteken vind ik.

Tot slot wil ik nog even reageren op een, weliswaar beperkt aantal mensen die mij een te kritische blik verwijten naar het huidige beleid toe. Het is echter een misvatting dat mijn kritische blik er zou gekomen zijn in functie van dit beleid. Integendeel zelfs. Ik schrijf al opinies sinds de tijd dat Marcel Hendrickx nog burgemeester was. Aanvankelijk deed ik dat op Gazet van Turnhout, later op Wolput.be, waarbij GVT veelal mijn blogs overnam en sinds 2015 op wolput.com. Het moet gezegd dat mijn kritische blik toendertijd wel geapprecieerd werd door een partij en mensen die toen geen deel uitmaakten van het beleid…

Nu ja, tijden en coalities veranderen, bloemen verwelken en schepen vergaan. Maar mijn kritische blik is al die tijd blijven bestaan ! Tot spijt van wie het (nu) benijdt !!

 

Standaard

Een gedachte over “Schuw

  1. Ludo zegt:

    Ach Dre, ik stem al mijn hele leven, eerst voor CVP, daarna voor CD&V, nu zijn we al in, mei en in oktober zijn het verkiezingen, en ik weet nog niet eens wie er deze keer op hun lijst staat. Zal mijn stem aan anderen moeten geven, denk ik.

    Like

Reacties zijn gesloten.