Geen categorie

Ambitie

Afbeeldingsresultaat voor fotos ambitie

Ambitie in de politiek, zou er moeten op gericht zijn, om iets tot stand te brengen. Als ik dan terugkijk op (bijna) 6 jaar legislatuur in Turnhout…dan gaf dit beleid weinig blijk van ambitie. Of zelfs van foute ambitie. Meermaals las ik al in Rondom (het woord is aan U) dat politici van diverse pluimage, het zwembad opnoemen als een belangrijke verwezenlijking van dit bestuur.
Tja, dat is wat mij betreft een voorbeeld van foute ambitie. En wel omdat men dan in alle talen zwijgt over het erg kostelijke débacle, wat het zwembad stadspark van begin af geweest is. Een veel te lange lijst van technische problemen, waardoor dit zwembad in de afgelopen jaren, slechts enkele dagen operationeel is geweest.

Zelf ben ik alvast niet vergeten dat het -behalve groen- dezelfde partijen, meer nog, dezelfde mensen zijn geweest die aan het roer stonden toen dit zwembad -toch voor eventjes- werd geopend. Nu alweer 8 jaar geleden, schreef De Standaard nog het volgende : “Zoals bekend blijven de binnenbaden van Zwembad Stadspark nog geruime tijd gesloten. Pas na het gerechtelijk onderzoek rond de waterlekken, kunnen de noodzakelijke verbeteringswerken beginnen.”
http://www.standaard.be/cnt/he2rhbp3

Wij, belastingbetalende burgers, hebben ondertussen niets, helemaal niets meer vernomen over de uitslag van dit gerechtelijk onderzoek en dus ook niets, helemaal niets over schadevergoedingen en/of verantwoordelijken terzake. In die omstandigheden vind ik het hoogst eigenaardig dat diezelfde politici, de heropening na een grondige renovatie als een belangrijke verwezenlijking zien. Het was het minste wat ze konden doen en dan nog met het schaamrood op hun wangen, verdorie !!

Voor de toekomst vind ik het enorm belangrijk dat deze stad -minstens-opnieuw de ambitie heeft om bovenlokaal een belangrijke rol te spelen. Eerder had ik het al over het gegeven dat Turnhout geen deel uitmaakt van het directiecomité van I.O.K. Nochtans een erg belangrijke speler in het arrondissement èn in onze stad (vb afvalophaling)

Ook in het streekplatform Kempen komt Turnhout amper voor. En dan is er nog de brandweerzone Taxandria. Alhoewel Turnhout daarin het meeste materiaal en beroepsbrandweermensen inbracht, is de Burgemeester van Arendonk voorzitter. Dit in opvolging van de Burgemeester van Kasterlee. Ook de zonechef komt uit Kasterlee. Of een en ander te maken heeft met de recente problemen bij het Turnhoutse korps ??!!
https://www.hln.be/regio/herentals/brandweerkolonel-op-non-actief-gezet~af5fe3fa/

Als ambitie enkel gericht is op iemands persoonlijke carrière, dan is dat vooral ook in de politiek een foute ambitie !!

Standaard

Een gedachte over “Ambitie

  1. Jaak Mertens zegt:

    Awel ja, Dré. Mss is dat “gerechtelijk onderzoek” , als het ooit is opgestart, in de pot van Pandora gestopt?

    Like

Reacties zijn gesloten.