Geen categorie

Doen alsof je neus bloedt…

foto van Dré Wolput.

Het aantal inwoners dat een job wil, is in Turnhout en Antwerpen in tien jaar tijd gedaald. Volgens de bank ING komt dat deels door de komst van buitenlanders.(Bron : GVA 20/2/2018)
Uit de studie van ING België blijkt dat die werkwilligheid in de periode 2005-2014 overal in de provincie Antwerpen en het Waasland is toegenomen, behalve in de vier gemeenten Boom, Mechelen, Antwerpen en Turnhout. In Boom en Mechelen is het aantal werkwillige inwoners gedaald met 0,1%. In Antwerpen (-0,7%) en Turnhout (-0,9%) is de daling groter

“Een van de verklaringen is dat steden meer mensen van allochtone origine aantrekken”, zegt Philippe Ledent, senior econoom van ING België. “Sommige van die allochtonen hebben een andere cultuur. Vrouwen blijven thuis, terwijl de man gaat werken.”

“Uit onze studie blijkt ook dat de gemeenten waar minder mensen een job hebben of zoeken een hogere werkloosheidsgraad hebben. We vrezen dus dat sommige werklozen na een tijd de strijd opgeven om een job te vinden.”

Al wat je hierboven of in het gehele artikel in GVA kan lezen, heb k reeds meermaals aangehaald in mijn blogs en/of interviews op radio TOS. (105,5) Een zoveelste bevestiging ook van wat ik al lang zeg en regelmatig herhaal : Turnhout importeert armoede !

https://wolput.com/2014/11/10/turnhout-de-cijfers-achter-de-cijfers/

Ook in Turnhout is de werkwilligheid gedaald, maar intussen is er beterschap in zicht. “We contacteren nu zelf bedrijven met de vraag of ze mensen die een leefloon krijgen, willen aanwerven. Die aanpak loont. De werkloosheid is vorig jaar gedaald”, zegt burgemeester Eric Vos.

Met zijn reactie, toont Eric Vos aan dat hij de situatie in zijn stad helemaal NIET kent

In een blog van 3 februari toonde ik al aan dat de werkloosheid in Turnhout op één maand tijd (januari 18) toenam met -8O-personen. De categorie waarnaar Vos verwijst, met onder andere de ‘leefloners’ neemt al een hele tijd, maand na maand toe. Op jaarbasis zelfs met bijna 25%.

https://wolput.com/2018/02/03/waar-zijn-die-jobs/

Hoe lang blijft dit beleid in mijn stad nog doen alsof er niets aan de hand is ??!!

Standaard

4 gedachtes over “Doen alsof je neus bloedt…

 1. Jaak Mertens zegt:

  Het valt idd. niet te ontkennen dat steden, altijd al, meer mensen zonder werk, dus ook van allochtone origine, aantrekken… alsook sommige landen. Wat werkwillige, economische migranten betreft, spant Engeland in/buiten Europa de kroon. Dit niet enkel omdat daar meer ‘hangmatten’ of “werk” zou zijn, zoals bvb in ‘the City’, maar vooral voor het ‘soort’ werk dat er veelvuldiger en gemakkelijker voorhanden is: zwart, grijs, minderwaardige contracten, (geen) minimumlonen, haast geen controles…
  Zo ook mss. deels in onze steden? Want is die ‘cultuur’ blijkbaar niet alleen ‘eigen’ aan een bepaald volk, land, natie, ras, huidskleur, religie of gender…?

  Like

 2. Jaak Mertens zegt:

  zoals het er aan verbonden drugs-/cokeprobleem haast cultureel erfgoed lijkt te worden in de ganse grote stad aan de stroom en de omliggende gouwen Dus kunnen gemeente en stadsbesturen – de zetelenden en de dra geroepenen- best actieplannen opmaken om deze problemen, in àl z’n ‘economische’ en sociale dimensies, te voorkomen. En deze ‘cultuur’, met wortel en tak…

  Like

Reacties zijn gesloten.