Geen categorie

Waar zijn die jobs ???

Afbeeldingsresultaat voor fotos werkende mensen

Wellicht zijn er niet al te veel mensen in Turnhout, die er van wakker liggen…maar ik stel me de vraag : waar zijn die jobs ??!! In januari van dit jaar zijn er in mijn stad maar liefst -80- werklozen bijgekomen… waar zijn dan die jobs, die ontelbaar veel vacatures waarmee we nu al een tijdje om de oren worden geslagen ?

Vermits een maand tot maand vergelijking niet alles kan verklaren, zette ik de cijfers over een periode van twee jaar op een rijtje. Deze van januari 2016 en die van januari 2018.

In die periode van twee jaar, of 24 maanden, nam de Turnhoutse werkloosheid af met ‘amper’ 148 eenheden. Een gemiddelde van 6 per maand minder dus…

De grootste afname situeert zich bij de Belgische en andere E.U. werklozen, namelijk 237 minder. Bij de niet EU’ers tekent zich een stijging af van 89 werklozen. Dit stemt overeen met het aantal werklozen welke er bij kwamen in de categorie “andere” (+87). Bij hen ondermeer de verplicht ingeschreven leefloontrekkers.

Nog een opvallend cijfer is dat er in de groep van hen die langer dan twee jaar werkloos zijn, op twee jaar tijds slechts een afname is van -zegge en schrijven- twee werkzoekenden. In een vorige blog ging ik al nader in op deze problematiek.
https://wolput.com/2018/01/05/die-doppers-toch/

Kunnen de werkgeversorganisaties het antwoord geven op mijn vraag : waar zijn of blijven de jobs voor de Turnhoutse werklozen ??!! Of zijn die niet goed genoeg ??!!

Standaard

Een gedachte over “Waar zijn die jobs ???

  1. Jaak Mertens zegt:

    Waar is de tijd dat, over partijgrenzen heen, in de crisisjaren 70/80/90 (?), voor het ganse arrondissement Turnhout, een ‘taskforce’ werd opgericht (naam ben ik vergeten). Werkgevers, vakbonden, zelfstandigenorganisaties – alle gutmenschen- verzameld met één doel: de werkgelegenheid trachten te bevorderen voor iedereen in onze streek.

    Like

Reacties zijn gesloten.