Geen categorie

Van algemeen belang

Afbeeldingsresultaat voor fotos grensposten Belgie nederland

Niet elk feit of gebeurtenis krijgt in een krant evenveel aandacht. Soms zijn er van die krantenberichten die zowat tussen de plooien van de gazet vallen als het ware. Recent las ik zo een bericht waarvan mijn grijze haren ten berge rijzen.
Onbekende bewoners aanpakken” , een titel boven een artikel, wat alvast mijn aandacht wel kreeg. De politiezone Turnhout zoekt naar een manier om eigenaars van woningen aan te pakken, waarin niet-geregistreerde bewoners huisvesten. Aanleiding is de vaststelling dat in Kasterlee, in de 25 kamers van een failliet hotel wel honderd mensen waren gehuisvest. Allemaal mensen waarvan de politie geen gegevens heeft. Zo kunnen zij ook niet nagaan of er een of meerdere criminelen tussen zitten. Evenmin of er iemand bij is die door de politie wordt gezocht.

In Oud-Turnhout botste de politie dan weer op een woning waarin een 2e Roemeens gezin was ingeschreven maar er NIET verbleef. Het gezin geniet wel van diverse uitkeringen maar verblijft in Roemenië, aldus de politie.

Nog enkele andere voorbeelden van de weldaden van een multi-culturele-samenleving in een Europa zonder grenzen (controles)
In slechts één krant, beperkt tot het nieuws uit de Kempen, telde ik in de periode 1/2/18 24/2/18,  maar liefst -18- feiten waarbij buitenlanders betrokken zijn. En nee, ik tel hierbij niet de feiten waarbij de namen exotisch of vreemd klinken.

Buiten de reeds genoemde Roemenen in Oud-Turnhout, komen er nog -8- andere Roemenen voor in één of meer van deze feiten. Bij een moord in Grobbendonk liet een Let het leven en werden later 2 Surinaamse verdachten aangehouden. Twee Polen kregen 30 maanden cel voor hun betrokkenheid bij cannabisplantages en drie Oekraïeners werden veroordeeld wegens inbraken in bestelwagens. Een Moldaviër werd gestraft voor zwendel.

Een 22 jarige Nederlander werd opgepakt als verdachte van maar liefst 5 gewapende overvallen. En ook een Irakees kwam niet naar de rechtbank, maar werd wel veroordeeld voor oplichting en vals geld.
Een andere Moldaviër -eerder ook al veroordeeld door de rechtbank van Dendermonde werd samen met een Italiaan veroordeeld voor diefstal.

Het woord bloemlezing is in deze onvolledige opsomming een te fraai begrip en dus niet echt van toepassing.
In hun terechte zorg voor onze veiligheid wil de politie de eigenaars aanpakken van die adressen waar onbekende bewoners huisvesten.

Het is voor het algemeen belang enorm belangrijk dat politieke en bestuurlijke overheden in en rond onze stad, hieraan hun volle medewerking en steun verlenen.

En het niet meer vermelden van nationaliteiten in een krant zou niets anders zijn dan struisvogelpolitiek. Daarmee bedriegen en beliegen we enkel onszelf en ook dat is al zeker niet van algemeen belang !

Standaard

4 gedachtes over “Van algemeen belang

 1. fonne van mechelen zegt:

  men moet deze uitwassen van de belgische achterdeurtjes zeker aanpakken – maar of “wij” de gewone burgers die er zich terrecht aan ergeren – ook moeten weten wie – wat – waarom – weet ik niet. als de politie en andere instanties het maar weten en er iets aan doen vind ik genoeg.

  Like

  • Ik zie niet in waarom wij -die betalen voor die sociale zekerheid- niet zouden mogen weten wie en hoe er misbruik van gemaakt word. Transparantie is zeer belangrijk ! Boer let op uw ganzen 🙂

   Like

 2. Jaak Mertens zegt:

  Een anthologie van berichten in de media zou een beeld kunnen vormen over toestanden en praktijken zoals ze maar al te graag, nog niet zo lang geleden, werden in de verf gezet door oerconservatieve, katholieke, ‘Woeste’ kranten in een centrumstad als Alost. Wat de werkelijke oorzaken waren, werden op een politiek correcte wijze niet onderzocht of vermeld. De gevolgen daarentegen, en dus de schuld – dikke bult, eenzijdig bij ‘andere’ bevolkingsgroepen gelegd. Nilhil sub sole novum. (Prediker1:9)

  Like

  • ik meen te mogen stellen dat ik in mijn blogs al herhaalde malen gewezen heb op de oorzaken van problemen die ik in mijn stad -Turnhout- ontwaar. Ik durf zelfs meer te zeggen : mijn blogs van -pakweg- het afgelopen jaar zijn een ‘lange aaneenschakeling’ van wat een verkiezingsprogramma zou kunnen zijn. Met aanduiding van knelpunten, aandachtspunten en aanzetten tot oplossingen. Vermits het beleid daar op dit ogenblik mijn inziens te weinig aandacht voor heeft…kan dit wel eens nadelig zijn of worden voor de sociale cohesie in deze stad. Wat ik ook al meermaals in mijn blogs heb vermeld. Kwestie van oorzaak en gevolgen te onderkennen. En verder maak ik mij geen illusies dat partijen uit de huidige meerderheid ook maar enige moeite zullen doen om mij blogs ‘ter harte’ te nemen. Maar koppigaard die ik ben, blijf ik volharden in de ‘boosheid’

   Like

Reacties zijn gesloten.