Geen categorie

Welkom Heizijdse Velden

Afbeeldingsresultaat voor fotos heizijdse velden

Er komt beweging in het dossier van de Heizijdse velden. En dat is een goeie zaak. Want Turnhout heeft nood aan dergelijke grootschalige woonprojecten. http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/eindelijk-vergunning-aangevraagd-voor-heizijdse-velden-a3230456/  
In mijn blogs heb ik al meermaals geschreven dat Turnhout een zeer arme stad is. Er is een te klein financieel draagvlak om de toenemende lasten, zoals bvb deze van het OCMW en leefloon te kunnen dragen.
https://wolput.com/2017/03/04/arbeid-adelt-maar-voor-wie/

Omdat de meest voor de hand liggende oplossing -met name een fusie- uitblijft is er ook geen sprake van delen van de welvaart buiten de stad. Dus moet Turnhout die welvaarts-herverdeling waarmaken binnen zijn eigen grenzen.
https://wolput.com/2017/04/24/welvaart-delen-ook-buiten-de-stad/

Er worden zowat -500- nieuwe woongelegenheden voorzien in de Heizijdse velden. Als men erin lukt om hier de juiste mensen aan te trekken gaat dat heel wat meerinkomsten opleveren voor Turnhout. Met juiste mensen bedoel ik wel degelijk de betere en/of de tweeverdieners.

Zo ondermeer wat de roerende voorheffing betreft ga ik uit van een meeropbrengst voor de stad van 400.000euro/jaar. Maar ook inzake aanvullende personenbelasting scheelt dat een slok op de borrel. Zo valt er binnen een legislatuur van 6 jaar al snel enkele miljoenen euro’s meer in de stadskas en kan er ook meer -schuldenvrij- worden geïnvesteerd!

Een ander project, in het stadscentrum, wat een flinke stuiver zal opbrengen is uiteraard Turnova. Zo gaat op deze site de roerende voorheffing ook heel wat moeten opleveren. Ik heb al eens de prijzen bekeken van de appartementen in de woontoren. Als die allemaal een correct kadastraal inkomen krijgen opgeplakt…

Maar dat is allemaal nog een beetje toekomstmuziek. Het zal hoe dan ook nog meerdere jaren duren vooraleer de eerste baten van deze projecten in de stadskas vloeien. Ondertussen moet de stad wel blijven investeren in netheid en voorkomen van het vele zwerfafval en sluikstorten. In veilige wegen en veiligheid algemeen. In…

En wat de fusie betreft maak ik mij al lang geen illusies meer. Je zal merken dat in de programma’s van de gemeenteraadsverkiezingen over deze heikele kwestie weinig doortastend zal te lezen staan. Geen enkele partij zal immers hun partijgenoten in de andere gemeenten voor het hoofd willen stoten wat dat betreft. Zonder formele verplichting zal de fusiedeur NOOIT opengaan.

https://wolput.com/2016/11/22/fusie-nooit/

Met een project als de Heizijdse velden zitten we op het goede spoor als we er de juiste mensen voor kunnen aantrekken !

Standaard

Een gedachte over “Welkom Heizijdse Velden

  1. Jaak Mertens zegt:

    Weer een bijkomende ‘wijk’ boven ’t kanaal, zonder dat (vooraf!) de nodige (ontsluitings-) verkeersinfrastructuur werd voorzien? En: Quid ronden ring?

    Like

Reacties zijn gesloten.