Geen categorie

Extremen raken elkaar (x)

Gerelateerde afbeelding

Kan of mag je Barcelona, Hamburg, Charlottesville, …allemaal catalogeren onder de noemer terreur ?! Ik vind alvast van niet. De rellen in Hamburg zijn een voorbeeld van hoe goed bedoelende anti-globalisten zich te makkelijk laten infiltreren èn overrulen door extreem links gespuis.

 

Gespuis dat enkel uit is op een zware confrontatie met de ordediensten, -want die zijn toch allemaal fascistisch-, en op vernielingen van de kapitalisten. En ja, één of andere onderzoeksjournalist had zeker ook enkele extreem-rechtse elementen menen waar te nemen in de Hamburgse orgie van geweld. les extrêmes se touchent (x)

Charlottesville was zo mogelijk nog meer een moment waarbij extremen mekaar ontmoetten. Dat een jonge extremist met een wagen inrijdt op linkse tegenbetogers is absoluut moorddadig te noemen. Af te keuren en te veroordelen in alle mogelijke toonaarden. Maar wat mij betreft was het geen terreurdaad.

In de ‘zaak Charlottesville’ was er ook geen David Van Reybrouck of een andere linkse acoliet om de media op te roepen omzichtig om te springen met de informatie. En vooral niet te focussen op de dader om hem aldus geen heldenstatus te verlenen…
De media waren integendeel net iets te heftig om dit als terreur te betitelen.

Maar dat was mijn inziens eerder omdat ze vooral Trumps houding wilden veroordelen. Nu, wat mij betreft mag het rijk van Trump nu al ophouden te bestaan. Beter nog, het had er nooit hoeven te komen. Maar ik wil vooral niet vergeten dat deze bullebak democratisch werd verkozen. Dat kon enkel omdat de onvrede in Amerika erg groot was/is.

Barcelona was zondermeer een religieuze terreurdaad, louter en alleen geïnspireerd door het Islamisme/Koran. De aanvoerder van de terreurcel blijkt bovendien ook nog een Imam te zijn, die regelmatig naar ons land reisde. België het walhalla van religieus terrorisme ??!! …Alle ongelovige honden moeten worden gedood is het adagium van IS.

Het is omwille van deze vorm van terreur dat we, vooral in West-Europa, al enkele jaren onder een permanente terreurdreiging leven. Op een hoog niveau zelfs. Met -niet enkel in België maar ook in Frankrijk bvb- zwaar bewapende militairen op straat. Met al dan niet tijdelijke noodtoestanden. Met steeds meer middelen om politie nog zwaarder te bewapenen. Met inlichtingendiensten en staatsveiligheid permanent op scherp. Met extra maatregelen bij allerlei evenementen. Met…

Op het moment van de aanslag in Barcelona wandelden wij via de Dam naar de Amsterdamse Kalverstraat. Later bleek in het NOS journaal, dat de winkeliers een oproep deden tot meer beveiliging. Een menselijke maar daarom niet de juiste reactie. Je zal nooit een zot(ten) met of zonder wagen altijd en overal kunnen tegenhouden. Voor hetzelfde geld mengen dergelijke religieuze moordenaars zich, gewapend met messen tussen het winkelende publiek.

Wij hebben ons bezoek aan Amsterdam alvast niet voortijdig afgebroken. Je kan perfect medelevend zijn met de talloze slachtoffers van dergelijke terreur zonder altijd en overal bang te zijn. Want dat is wat die moorddadige nietsnutten, snotjong zelfs in Barcelona, willen bekomen.

Permanente angst creëren om ons steeds meer onderhorig te maken aan het Islamisme en de Koran…Ik ben alvast niet van plan om steeds maar toleranter te worden tegenover die Islam.

Unia zal zich -weer eens-verbazen dat de islamofobie almaar toeneemt. Je kan dan ook niet eindeloos beroep blijven doen op ieders verdraagzaamheid !!

(x)les extrêmes se touchent http://anw.inl.nl/article/les%20extr%C3%AAmes%20se%20touchent

Standaard

3 gedachtes over “Extremen raken elkaar (x)

 1. Jaak Mertens zegt:

  Ach, Dré, waar is de tijd dat goedbedoelende (sic) (onder)pastoors, ‘nietsnutten en snotjong zelfs’, op basis van interpretaties van bijbelse teksten, naar het oosten uitzonden met als adagium dat die ‘goddelozen’ moesten gedood worden…? En dit onder leiding van een regime dat oorlog, angst en terreur zaaide gebaseerd op een nazistische machtsideologie.
  Die bullebak van een Trump mag dan ook democratisch verkozen zijn, wat te denken van zijn ‘sabeldans’ enkele weken geleden, als symbool van de wapendeals van honderden miljarden, met het salafistisch-islamistisch regime in Riad…? Regime dat petro-dollars gebruikt om zijn ideologie, gebaseerd op interpretaties van koran teksten, te verspreiden: nl om ongelovigen en goddelozen te vermoorden of te onderwerpen door terreur en angst… L’ histoire se repète …?

  Like

  • Ludo zegt:

   Ik hoop dat ook, Dre, maar ik hoop ook dat wat er gebeurt in het heden, foute houdingen uit het verleden, niet goedpraat.

   Like

Reacties zijn gesloten.