Geen categorie

Onnozelaars !

Amper enkele dagen, na de totaal onverwachte overwinning van Trump, pakt men bij ons uit met een zwarte-pieten-pact. Meteen zet men daarmee het grootste deel van de Vlamingen te kakken als onvervalste racisten. Dat bovendien Wouter Van Bellingen, de grote zwarte leider van het minderhedenforum, stelt dit pact niet te willen ondertekenen omdat het niet ver genoeg gaat, getuigt van een onvoorstelbare arrogantie en totale miskenning van één van onze Vlaamse tradities. Een zwarte dag voor Vlaanderen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20161112_02567986

Het is met dergelijke miskenning van miljoenen Vlamingen, dat je overwinningen à la Trump, in hoge mate stimuleert. Politiek voeren ver boven de hoofden van de mensen, alsof wij allemaal een bende onnozelaars zouden zijn. Wij lekker niet, zij echter wel !!

Maar, eigenlijk wou ik iets schrijven over het succes van mijn blog. Einde oktober was mijn blog dit jaar al 15.000 keer aangeklikt. 50 keer per dag gaat iemand eens kijken wat er aan nieuw(s) op deze blog te lezen staat. Ik schrijf dit grote succes toe aan enerzijds het correct vertalen van wat ik hoor van vele medeburgers. Anderzijds spelen ook mijn verontwaardiging en  ervaringen een rol.

Maar, heeft het allemaal wel zin ? Heeft al dat geschrijf ook enig effect ? Mijn antwoord is klaar en duidelijk : JA !! Ik geef slechts enkele voorbeelden

 • 1) Enkele weken geleden drukte ik mijn ongenoegen uit dat de stadskrant geen enkele melding maakte van de inzet die de directe buren van de vluchtelingenopvang -Turneia- aan de dag legden. Gisteren, tijdens de 11-november herdenking maakte Eric Vos wel duidelijk deze link. Zo vermeldde hij uitdrukkelijk de buren en het buurt-deel-je-taart- feest van begin dit jaar. Dankjewel Burgemeester.

https://wolput.com/2016/11/02/waardering-nul/

 • 2) Sociaal koopproject van De Ark – Lokerenschuif
  Op een bestuursvergadering van CD&V was gezegd dat dit koopproject zou worden gesplitst in 60% koop en 40% huur. Zodra dit mij ter ore kwam schreef ik een blog hierover. Een antwoord vanuit CD&V hoek bleef eerst nogal lang uit en was uiteindelijk niet echt  resoluut.  Ik richtte mij tot Vlaams Minister van wonen,liesbeth Homans. Zij antwoordde mij : dat de VMSW nog niet op de hoogte is van een verschuiving naar huur, dus blijft dit project voor 100% koop.
  Indien koopwoningen na 1 jaar nog niet verkocht zijn, mogen ze in gebruik genomen worden als huurwoningen en dit zonder verlies van de SBE-subsidie, maar ook zonder FS3 financiering

Enkele dagen geleden werd mij uit goede bron  bevestigd dat de Ark in dit project niet wil verhuren, want dan zijn ze in mede-eigendom. (redactie : met de daaraan verbonden juridische gevolgen, zoals die voor alle mede  eigenaars van een flatgebouw ook van toepassing zijn.

Is dit een gevolg, of onder invloed van mijn blog. Ja, volgens mij deels wel, maar Niemand zal dat wellicht ooit willen toegeven.
https://wolput.com/2016/10/09/turnhout-zet-nogmaals-burgers-voor-schut/

Maar blijf ondertussen doen wat je al langer doet : mijn blogs lezen, waarvoor dank !

Standaard

2 gedachtes over “Onnozelaars !

 1. Ivo Bollen zegt:

  Dré, ge hebt groot gelijk, tradities die kinderen gelukkig maakt en dan ook natuurlijk de ouders moeten blijven bestaan met alles erop en eraan.
  Waar zijn sommige mensen toch mee bezig…..

  Like

 2. Van puyenbroek m.l zegt:

  Moeten wij nog veel gaan veranderen om de ANDERS DENKENDE hun zinnetje te geven, de mensen zijn het kots beu! Het is in die landen al duizend jaar oorlog en vechten, altijd geweest, lees de geschiedenis maar, niet moeilijk als ze achter alles iets negatief gaan zoeken en dat allemaal in de naam van ……! Ik heb gezegd!!

  Like

Reacties zijn gesloten.