Geen categorie

Waardering : nul !

Afbeeldingsresultaat voor fotos stadskrant turnhout november 2016

Aan Eric Vos
Burgemeester en verantwoordelijke uitgever van de Stadskrant Turnhout

Betreft : Stadskrant november 2016.

Geachte,
In de stadskrant van november 2016, maakt u melding van de sluiting van het opvangcentrum Turneia en krijgen (enkel) de vrijwilligers een eervolle vermelding.
Alhoewel het aantal vrijwilligers al vrij snel gereduceerd was tot nog 10 à 15%, hebben zij ongetwijfeld een hoofdrol, zelfs dè belangrijkste rol gespeeld in het afgelopen opvangjaar.
Onderscheid moet er zijn en bijgevolg is de rol van enkele directe buurtbewoners irrelevant en uiteraard van zeer ondergeschikt belang.

Het belangrijkste onderscheid is zonder twijfel : aan de ene kant de keuze voor het vrijwillige karakter en aan de andere kant het gegeven dat wij, zonder enige vorm van overleg of keuze, van de ene op de andere dag gedwongen werden om plots samen te leven met zowat 400 nieuwe maar vreemde buren.

Samen met enkele medebewoners in het gebouw waar ik woon, legden wij, als directe buren, de focus op ‘goed nabuurschap’. Ondermeer omwille van de –zoals achteraf  is gebleken zeer gegronde– vrees voor (lawaai)overlast. Op het speelplein maar ook tijdens de nacht.

Ontelbaar dan ook, is het aantal keren dat wij werden aangesproken, op deze overlast, door andere buurtbewoners. Telkens hebben wij deze bewoners aangemoedigd hun ongenoegen te uitten bij de nachtwaker of de verantwoordelijken van het centrum. Dit om te vermijden dat de politie zou belast worden met deze problemen. Zij hadden het al zwaar genoeg (terreurdreiging niveau 3, weet je wel) En een directe aanpak naar en met de verantwoordelijken werkt het best was onze redenering.

Een ander element van goed nabuurschap was ons idee van een nieuwjaar ontmoeting wat samen met het buurtcontactcomité ook werd uitgewerkt en aangeboden. Een erg gesmaakt idee overigens.

Dat ik u dit schrijf, doe ik om mijn ongenoegen/verbazing/boosheid -en die van enkele mede flatbewoners- te uiten over NIETS eigenlijk. Waarbij NIETS dan wel staat, voor het helemaal niks vermelden van die, weliswaar erg ondergeschikte en te verwaarlozen rol, van de directe buren !

Meer dan ooit kennen wij nu onze plaats in dit jaar van opvang in het warme Turnhout. We zullen ons er in de toekomst ook naar gedragen !

Als u in dit schrijven een cynische ondertoon zou ontwaren, wil ik me hiervoor excuseren. Maar toch bedankt voor het lezen !

Standaard

Een gedachte over “Waardering : nul !

  1. Goed dat je op het artikeltje wijst, ik had er over heen gekeken. Een paar woorden van niets, voor de vrijwilligers. In plaats van een beetje serieuze en eerlijke informatie te geven. Ik erger mij steeds stevig aan de Stadskrant. Bedankt dus voor je terechte opmerking.

    Like

Reacties zijn gesloten.