Geen categorie

Positief Ja!-Naïef Neen!

“Of ik (n)ooit eens positieve berichten kan plaatsen” vroeg onlangs iemand zich af bij één van mijn facebookposts. Natuurlijk doe ik dat, maar niet iedereen leest die dan ook ! Sommigen hebben het wellicht moeilijk dat ik ook wel eens wat kanttekeningen maak bij bepaalde zaken.
Zo kijk ik, samen met heel Turnhout wellicht, reikhalzend uit naar de nakende heropening van ons totaal gerenoveerde zwembad. (december 2016) Tegelijk ben ik ook benieuwd naar de stand van zaken wat de gerechtelijke procdures betreft in wat is er hier allemaal misgelopenDaar is toch niks mis mee, denk ik dan.
https://wolput.com/2016/10/12/zwemmen-uitbesteden/

En dat Turnhout een Europese zilveren medaille binnenhaalde in de groen- en leefmilieuwedstrijd Entente Florale. Een leuke onderscheiding toch ! En kijk nu voor één keer eens dwars door alle zwerfvuil heen... Dat de stad Turnhout dit wil vieren met het stedelijk personeel èn de vele zwerfvuilvrijwilligers is een goede zaak! Nèh

Maar dat er dan uiteindelijk heel wat van die vrijwilligers geen uitnodiging hadden ontvangen was dan weer een lelijke smet op deze viering. Tja, communicatie is ongetwijfeld één van de erg zwakke broertjes in het stedelijk beleid. In dit geval zou de spamfilter mogelijks de oorzaak zijn. In andere gevallen, zoals bij de heraanleg van de Vlamingenstraat is het duidelijk manifeste onwil.
https://wolput.com/2016/06/11/ik-ben-pissed-off/

Ook erg positief is dat we dank zij de inzet van vele vrijwilligers uit diverse clubs, opnieuw over een ijsbaan beschikken in Turnhout. Ach, dat die ijsbaan in een industriezone terecht komt, in een leegstaande fabriek…nee die toer ga ik niet opgaan. Trouwens, het pand staat te huur en de initiatiefnemers zullen dan ook wel weten dat dit inderdaad slechts een tijdelijke oplossing kan zijn.

Gebrekkige of niet bestaande communicatie…Het is ongetwijfeld een Achilleshiel in dit 4-partijencollege. Er komt bijzonder weinig communicatie van dit beleid als groep naar buiten.

Maar de vraag is of zij wel een groep vormen en of er wel (voldoende) samenhang is

Wel is duidelijk dat de lokale pers enkele schepenen (slechts 2) erg goed gezind is. Elk woord en elke stap die zij zetten maakt dan ook veel kans te worden opgetekend in de gazet. Wie dat zijn, mag jij als lezer zelf uitmaken. Veel plezier bij de selectie alvast.

Als uitsmijter : ik ben positief gestemd over het feit dat de vluchtelingenopvang in het hotel van Corsendonck -en de overlast die dit meebracht-, ten einde is gekomen. Nu kunnen we weer gewoon doorslapen ’s nachts en heeft de drukte op het speelplein opnieuw de normale proporties aangenomen.

Standaard

Een gedachte over “Positief Ja!-Naïef Neen!

  1. Marc Schram zegt:

    Negatief ? Neen ! Kritisch ? Ja, en daarom lees ik zo graag jouw berichten. Wie het daar moeilijk mee heeft moet maar stoppen met lezen…Blijf vooral doen zoals we het gewend zijn !!

    Like

Reacties zijn gesloten.