Geen categorie

Ik ben pissed off *

*ik ben zeer kwaad

Dré, weet jij dat er een ‘knip’ komt in de Vlamingenstraat ? (Loechtenberg) Hoorde jij ook al dat men van deze straat een woonerf wil maken ? Waarom was jij niet op de info-vergadering van ’t stad hierover ? Allemaal vragen die mij koud op de maag vielen. Waarom ?

*Blijkbaar was er begin van de week een informatievergadering voor de buurt. Dit in het kader van de heraanleg van de H.Hartstraat en de Vlamingenstraat. Maar, de grootste groep van bewoners die in deze het meest betrokken partij zijn,  was op die vergadering niet uitgenodigd.

Meer concreet betreft het de bewoners van een 40-tal appartementen langs de Emiel Verreesstraat, nummers 34; 36; 38 en 40 die niet werden uitgenodigd
Nochtans is net deze groep van bewoners van zowat –40- appartementen, de ‘meest betrokken groep’.
Immers de in/uitgang van de collectieve garage onder dit gebouw is gelegen langs de…Vlamingenstraat. Meer bepaald naast het speelplein.

Het hoeft dan ook geen betoog dat deze mensen het meest ‘geraakt’ zullen zij bij zowel een eventuele ‘knip’ in de straat als bij het creëren van een woonerf, of bij ingrepen op het speelplein, wat zich onder onze terrassen bevindt.
Niet alleen wat dat betreft maar ook bij de te verwachten hinder ingevolge deze heraanleg, is deze collectieve garage wellicht een tijd niet bruikbaar.
De vraag waar wij in die periode onze auto’s dan wel kwijt kunnen zou zeker onderwerp van gesprek moeten vormen met het beleid…

Eerder deze week, maakte ik al duidelijk aan Schepen Luc De Bondt, dat ik erg pissed-off ben. Dit weekend stuur ik een mail aan alle Turnhoutse raadsleden om het punt inzake het voorontwerp van heraanleg, NIET te bespreken tijdens de commissie (5) volgende week en er tegelijk zorg voor te dragen, dat de genoemde bewoners/gebruikers van de collectieve garage zo spoedig mogelijk de gelegenheid krijgen om hun bedenkingen bij één en ander te formuleren.

Het mag geen kwalijke gewoonte worden om bewoners bij belangrijke zaken niet of onvoldoende te raadplegen. Dat was al zo bij de komst van de vluchtelingen in de Corsendonk appartementen en nu weer bij deze kwestie.

Een warme stad moet ook en vooral zorgzaam en zorgvuldig omspringen met zijn eigen bewoners

Standaard

Een gedachte over “Ik ben pissed off *

  1. Herman Verstraelen zegt:

    Een warme stad maken is vergelijkbaar met een warme bakker !!! De verlangens van de mensen zoveel mogelijk inwilligen en een tevreden klantenbestand op bouwen !!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.