Geen categorie

Zwemmen uitbesteden ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos zwembad turnhout

De zwembadgroep Optisport-Pellikaan-ESSA, is het Turnhoutse zwembad aan het renoveren/herstellen. Optisport zal het zwembad de volgende 20 jaar ook uitbaten. Ik had het geluk om enkele jaren geleden deskundigen van Essa te beluisteren en te bevragen naar de mankementen die zij opspoorden en hoe ze deze zouden willen herstellen. En daar heb ik best wel vertrouwen in.
De werken zitten nog steeds op schema en in december van dit jaar is de heropening voorzien. Ondertussen is Optisport volop medewerkers aan het aanwerven. 35 in totaal zelfs. Wellicht allemaal geen voltijdse banen, maar hoe dan ook wel goed nieuws.
De Turnhoutse belastingbetaler zal jaarlijks zorgen voor een toelage van 1.150.000 euro aan Optisport.

Of ik het een goede zaak vind dat het zwembad op die manier in privé-handen komt ? Ja,voluit ja. Het uitbaten van een zwembad is niet iets wat tot de core-business van het Turnhoutse bestuur moet behoren. Het was dan wel het AGB (1) die beheerder was van het zwembad maar als alle herstellingen en verbouwingen ten laste komen van de belastingbetaler samen met de uitbatingskosten, zal de rekening ongetwijfeld hoog oplopen! Ik heb alvast het gevoel dat we nu niet slechter af zullen zijn.

Voor de toekomst ben ik er dus redelijk gerust op. Wat echter de kosten van het verleden en de gedane investeringen betreft…blijft er voor mij en ook voor u wellicht dikke mist boven het zwembad hangen.

Een beetje meer transparantie zou wat dat betreft geen slechte zaak zijn. Wat is er in deze allemaal wel of niet aan het oordeel van de rechter onderworpen. En, hoe ver staan vandaag die eventuele rechtszaken ?

Er zal heel wat feestgedruis komen kijken bij de heropening van het zwembad. Zelfs in die mate, dat de vraag naar verantwoordelijkheden over wat er allemaal is misgelopen, helemaal en voor altijd in de schaduw zal zitten.

En nu nog afwachten of er ook nog water in de zwemkuip zal komen. Het laatste nieuws schrijft vandaag dat er in die zwemkuip ook al 4 miljoen kilo beton zit.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/zwembad-zoekt-35-werknemers-a2915943/

(1) AGB = autonoom gemeentebedrijf. Bestuur ervan zijn alle leden van de gemeenteraad.

Standaard

2 gedachtes over “Zwemmen uitbesteden ?!

  1. Taverniers Francis zegt:

    Wat mij bezighoud is :of de Turnhoutenaar evenveel inkomgeld zal moeten betalen als de niet-Turnhoutenaar ?

    Like

Reacties zijn gesloten.