Geen categorie

Niet(s) doen wat je moet doen ?!

Volgende week zal de economische activiteit in onze stad, na de vakantiemaand juli, grotendeels hernemen.

En juist dan zal er een verkeerschaos ontstaan in en om Turnhout. En die zal een maand later bij het hervatten van de scholen nog een stuk groter worden.

Maar, na het lezen van deze blog, zal u merken dat een deel van deze chaos ook had kunnen vermeden worden.

  1. Het kruispunt Steenweg Op Gierle-Veedijk, onderaan de brug over de E34 zal helemaal worden heraangelegd. Deze heraanleg werd al langer geleden aangekondigd, in het voorjaar van 2021, maar omdat er aanvankelijk géén aannemer werd gevonden, uitgesteld tot nu dus.

Omwille van deze heraanleg zal ook de Steenweg Op Tielen worden afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Everdongenlaan en Tieblokkenlaan. Voor vrachtverkeer (?) en autoverkeer.

Nu is deze steenweg vanaf de ring al vele jaren verboden voor verkeer van +3,5 ton (zelfs via trajectcontrole gecontroleerd) maar waarom mogen nu ook gewone auto’s niet meer over het kruispunt ? Ik vroeg het me al eerder af… https://wolput.com/2022/07/20/pestgedrag/

De reden is dat de dienst mobiliteit verwacht dat : behoorlijk veel vrachtverkeer dat daar dan een afslagbeweging moet maken, zowel in de heenrit als in de terugrit naar de E34. De afwikkeling van het kruispunt kan vlotter verlopen bij 3 dan bij 4 takken. Dan moeten de afslaande vrachtwagens immers niet eerst wachten op tegenliggend verkeer. Daarom werd er geopteerd om het noordelijke deel van de Steenweg op Tielen niet te laten aansluiten op het kruispunt. Het gaat dus niet enkel om het weren van vrachtverkeer op de Steenweg op Tielen,  maar vooral over de ontlasting van het kruispunt met de tijdelijke verkeerslichten.

Het venijn zit wel degelijk in de staart, in dit geval de laatste zin over de tijdelijke verkeerslichten.

Verkeerslichten die werden geplaatst…in het voorjaar van 2018 omwille van de heraanleg van de E34.

Exact 4 jaar geleden (30 juli 2018) verkondigde schepen Boogers in de pers : De verkeerslichten die tijdens de heraanleg van de E34 waren geplaatst op het kruispunt van de Everdongenlaan en de Steenweg op Tielen, blijven staan. Volgend jaar krijgen ze een definitieve plaats.

Er is echter de afgelopen 4 jaar géén enkel initiatief genomen om dit lamentabele kruispunt, (zo is er nergens een zebrapad te bespeuren…) met mobiele en tijdelijke verkeerslichten die met zandzakjes op hun plaats worden gehouden, een andere inrichting te geven en met vaste verkeerslichten conflictvrij te maken.

Als leerkracht zou schepen Boogers nu toch wel moeten weten dat één jaar 365 dagen telt en niet 1.460 zoals nu al het geval is.

De ongelofelijke en onaanvaardbare inertie van schepen Boogers maakt nu dat vele mensen gedurende 3 maanden een vrij grote omweg moeten maken om dan in de file te gaan staan op de Ring en op de Everdongen- of Tieblokkenlaan, tussen de vele wegmastodonten.

Ik noem het louter pestgedrag.

(tegelijk zal ook de De Merodelei net over de spoorwegovergang de ganse maand augustus worden afgesloten en zal een stuk Gasthuisstraat, wat amper een jaar geleden alles behalve duurzaam werd hersteld, opnieuw moeten worden heraangelegd…)

Volgens de geruchtenmolen zou schepen Boogers na deze legislatuur stoppen met zijn mandaat. Niet erg want niet(s) doen wat je zou moeten doen is géén beleid !!

Standaard

2 gedachtes over “Niet(s) doen wat je moet doen ?!

  1. Linda Vermeersch zegt:

    Hopelijk is de volgende schepen van mobiliteit iemand die die er ook iets van kent !En iemand die niet alleen veel zegt maar ook iets doet !! Als je dagelijks met de fiets door Turnhout moet rijden wert je wat ik bedoel ! Maar Meneer Boogers ziet de gebreken blijkbaar door een andere bril! 😣

    Like

Reacties zijn gesloten.