Geen categorie

Pestgedrag

Vanaf 1 augustus beginnen de herinrichtingswerken aan het kruispunt van de Steenweg Op Gierle en de Veedijk. (onderaan de brug van de E34)

Daardoor zal dit kruispunt tot begin november afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd verkeer.

Vorige week merkte ik het volgende verkeersbord op, langs de Steenweg op Tielen, ter hoogte van het WEB.

Aanvankelijk dacht ik dat men dit bord op een verkeerde plaats zette en dat dit eerder thuishoorde in de buurt van het te vernieuwen kruispunt.

Helaas, blijkbaar op vraag van de Stad Turnhout, :  Om te voorkomen dat vracht- en autoverkeer via de ring, Steenweg op Tielen opdraait hebben we besloten om Steenweg op Tielen vlak voor het kruispunt met de Everdongenlaan en Tieblokkenlaan af te sluiten.

Hoezo vrachtverkeer vermijden ? Het vrachtverkeer is al enkele jaren VERBODEN op de Steenweg Op Tielen. Dat staat ook al jaren zo aangegeven langs de ring, op 100 meter van het kruispunt.

Bovendien is er een dure trajectcontrole geplaatst om dit camera-gecontroleerd op te volgen en te verbaliseren…

Ik begrijp dan ook niet waarom men, om vrachtverkeer te vermijden, het betrokken kruispunt gaat afsluiten…men kan het verbod beter extra accentueren langs de ring !

Maar vooral begrijp ik NIET, waarom het gewone autoverkeer er gedurende drie maanden ook niet meer langs kan of mag…dit is een absurde en onnodige maatregel.

Er is nog enkele dagen tijd om deze beslissing te herbekijken wat de gewone auto’s betreft.
Trouwens, als men dit kruispunt Everdongenlaan/Steenweg Op Tielen afsluit dan dien je de signalisatie bij het begin van de weg (kruispunt ring) aan te brengen en NIET op 100 meter van het kruispunt zelf !!

Maar, bij herhaling, het is mijn inziens helemaal niet nodig om dit voor gewone auto’s af te sluiten !

De laatste jaren lees je regelmatig op sociale media, dat onze diensten mobiliteit (en dus ook schepen Boogers) er alles aan doen om de auto’s uit de stad weg te pesten.

Dat men dit nu ook wil doen op een belangrijke in- en uitvalsweg van de stad, èn een verbinding met de achterliggende industriezone Veedijk en ruimer, is een -niet erg fraai- voorbeeld van automobilistjes pesten !

Standaard

4 gedachtes over “Pestgedrag

 1. Moonen Wim zegt:

  Het is algemeen geweten, dat onze schepen van mobiliteit, alleen maar fietsstraten wil. De rest kan hem gestolen worden. Hij denkt er ook niet over na , welke problemen dat geeft voor de toeleveringen. Op gebied van mobiliteit is onze schepen nog groen achter zijn oren. Alles wat voor zijn eigen imago goed is, is ok. De rest, den boom in.

  Like

 2. Scheyltjens zegt:

  Hoe geraak ik vanuit Turnhout op mijn werk ? Woon in de Swat Engelenstraat , nabij lokerenstraat en werk bij atelier Couture . Veedijk juist achter de spoorweg .

  Like

 3. Eddy Roggeman zegt:

  Schepen Boogers is Groen. Binnenkort alleen nog met paard en kar, en een daarbij horende stikstofbelasting.

  Like

Reacties zijn gesloten.