Geen categorie

Met rasse schreden

In Turnhout wonen 13.000 jongeren in de leeftijd van 0 tot 24 jaar. 5.724 van hen zijn van Belgische herkomst. Dat is 44%. De overige 56% -ruim 7240- zijn allemaal jonge mensen van vreemde herkomst.

De laatste 10 jaar is het aantal jongeren van Belgische herkomst dan ook sterk verminderd. Van 7.071 in 2012 naar 5.724 in 2021.

Markante cijfers

Enkele markante cijfers van grotere bevolkingsgroepen en de groei ervan sinds 2012. Het cijfer van 2012 lees je ( ). Nederlanders = 1.620 (1.130) Noteer hierbij wel, dat ongeacht de afkomst, Afrikaanse, Surinaamse of welke herkomst dan ook, iedereen met de Nederlandse nationaliteit ook als dusdanig zal worden geregistreerd en dus NIET op basis van herkomst.

De Oost-Europese jongeren waren vorig jaar met 1.177 (407). De jonge inwoners uit de Maghreblanden, zijn met 914 (689)   De Maghreb is een aanduiding voor het noordwestelijke deel van Afrika. In enge zin behoren Marokko, Algerije, Tunesië, Mauritanië en Libië tot de Maghreb.

1.100 (590) 0 tot 24 jarigen komen dan weer uit andere Afrikaanse landen en 1.153 (433) zijn van Aziatische herkomst (Afghanistan; Syrië; Iran; Irak…)

Beladen term

Als ik hier schrijf dat de omvolking in onze stad met rasse schreden nadert, dan zal zeker een deel(tje) van woke en links Turnhout mij neerbliksemen…maar ik heb in alle eerlijkheid géén beter woord/begrip voor deze realiteit.

Maar wat betekent omvolking eigenlijk? Een officiële definitie lijkt niet te bestaan. Het zou omschreven kunnen worden als een “etnische transformatie”, al dekt dit waarschijnlijk niet de volledige lading. Een gelijkaardige term, maakte deel uit van nazipropaganda, maar in Vlaanderen en Nederland lijkt het de volgende betekenis te hebben meegekregen: “Het verdwijnen van de autochtone bevolking en vervanging ervan door andere volkeren door massamigratie”. Een zuivere definitie geven die zowel de etymologie als het gebruik ervan dekt, blijkt niet gemakkelijk. Maar dat het een term is die een gevoelige lading draagt spreekt voor zich.  https://www.textgain.com/over-omvolking/

Voor de volledigheid nog even vermelden dat 16.670 van de Turnhoutse inwoners -45.874- in 2021 van niet Belgische herkomst zijn. Goed voor 36,5% en meer dan 4  op 10 van hen, zijn jonger dan 25 jaar.

Turnhout is een zeer diverse èn ook verdraagzame stad. Maar de snelle groei in diversiteit heeft ook een groeiende armoede tot gevolg. Zoals je  dat eerder al uitgebreid kon lezen in deze blog. https://wolput.com/2022/04/14/turnhout-onder-de-scanner/

Standaard

Een gedachte over “Met rasse schreden

  1. ann crols zegt:

    tja, We moeten “verdraagzaam” zijn. Want als we dat niet zijn zijn we “racist”. Dus… er is niets aan te veranderen vrees ik. En dan ben ik blij dat ik “oud” ben!! De ergste gevolgen van dat omvolken ga ik waarschijnlijk niet meemaken.

    Like

Reacties zijn gesloten.