Geen categorie

Sociaal wonen en Diep(en)da(e)l(e)

Biezenstuk | sogent

Om te beginnen het goede nieuws van sociale huisvestingsmaatschappij De Ark (Turnhout) Binnen de week, kon De ARK een andere woning aanbieden aan de getroffenen van een erg zware explosie in een appartementsgebouw in Turnhout. Chapeau !

In een diep dal

Minder goed nieuws in de sector van de sociale huisvesting is er echter ook, vooral de laatste dagen.

Zoals het feit dat de verantwoordelijke minister Diependaele,  500 miljoen euro wil doorsluizen naar de privé bouwsector, omdat hij het geld naar eigen zeggen niet uitgegeven krijgt binnen de sociale huisvesting…

Straf is dat. Zeker als je weet dat : 3041 dagen……Zo lang is de gemiddelde wachttijd vooraleer de sociale huisvestingsmaatschappij De Ark u in Turnhout een sociale woning kan toewijzen. Meer dan 8 jaar en dat is erg lang als je met een klein inkomen al die tijd moet huren op de privé-woningmarkt. Al is er een Vlaamse huurpremie voorzien, voor wie al langer dan 4 jaar als kandidaat-huurder op de wachtlijst staat.’

Wat sociaal wonen is…

Enkele uren later kwam dan via de pers het volgende bericht : Gekocht voor 220.000 euro, even later weer te koop voor 295.000 euro: hoe speculanten winst maken met sociale woningen.

Terwijl 170.000 gezinnen wachten op een sociale woning, blijven huisvestingsmaatschappijen hun afgedankte panden verkopen. Speculanten maken vlot tienduizenden euro’s winst. “Dit is erg zuur.”  Mijn mening : wat sociaal wonen is, moet sociaal wonen blijven ! https://wolput.com/2021/12/04/wat-sociaal-wonen-is/

En om de miserie compleet te maken, hoorden we zondag, in VRT-nieuws dat : Bijna vier jaar nadat beslist werd dat het interessanter moest worden om zonnepanelen op sociale huurwoningen te plaatsen, zijn er nog nergens zonnepanelen op zo’n woning geïnstalleerd. “Niemand werkt natuurlijk moedwillig tegen, maar we hadden de complexiteit van dit dossier onderschat”, klinkt het bij de bevoegde coöperatieve ASTER.

Ondertussen stijgen de energierekeningen gemiddeld X 4…

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/14/nog-geen-enkel-zonnepaneel-op-sociale-woning/

Standaard

3 gedachtes over “Sociaal wonen en Diep(en)da(e)l(e)

  1. En met een klein pensioen is het ook niet meer ” sociaal huren” ik zou vanaf sees maand de helft van m’n pensioen moeten afstaan aan de huur, terwijl ik er met 200 ben ingekomen, is dan nog eens een renovatiepand, waar ze de, eerste jaren, niks meer aankomen doen omdat ze toch nog verbouwt moeten worden.. En er door de kieren en de koude wind door kieren en spleten komt.. Kunnen ze daar dat geld dan ni aangeven, aan de verbouwingen..? Die nu ook maar blijven hangen, omdat ze overal ineens bezig zijn ?

    Like

Reacties zijn gesloten.