Geen categorie

Aan het lijntje houden

Kan een afbeelding zijn van ‎de tekst '‎Vervoerbewijs LN م‎'‎

Recent drukte ik in een blog mijn verbazing uit dat nogal wat passagiers van De Lijn, bij het opstappen géén vervoersbewijs scanden. https://wolput.com/2021/09/13/wij-nemen-de-bus/

Enkele mensen die hierop reageerden trachtten mij  te overtuigen dat velen hiervan wellicht een vervoersbewijs zouden hebben via SMS of een app van De Lijn.

Nu, uit de cijfers bij controle op het vervoerbewijs blijkt overduidelijk dat velen gewoon géén vervoersbewijs hebben.

Ik bekeek een aantal persberichten van controles op de drugbus Tilburg-Turnhout en kwam tot volgende vaststellingen

30/3/2021 in het Brabants dagblad : De Belgische politie heeft dinsdagmiddag dertien lijnbussen tussen Tilburg en Turnhout gecontroleerd in de strijd tegen drugstoerisme via het openbaar vervoer. In totaal werden 81 reizigers gecontroleerd. In heel wat gevallen was er iets niet in de haak. 31 zwartrijders betrapt

7/6/2021 Neteland nieuws : Zaterdag werden er door Politie Regio Turnhout opnieuw controles gehouden op de lijnbussen tussen Tilburg en Turnhout. Een lijn die veel overlast heeft omwille van de vele drugtoeristen.

Er werd ook een drugshond ingezet. Op de 8 lijnbussen die werden gecontroleerd, werden 15 mensen betrapt die in het bezit waren van een hoeveelheid verdovende middelen.

Maar liefst 62 van de 133 gecontroleerde reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs en kregen daarvoor een boete.

3/9/2021 Het Laatste Nieuws : Politie controleert (opnieuw) bussen tussen Tilburg en Turnhout: In totaal werden 88 mensen verspreid over zeven bussen gecontroleerd. De Lijn schreef 22 boetes uit voor reizigers die geen geldig vervoersbewijs konden voorleggen.

23/9/2021 bericht op de facebookpagina van de Politie Regio Turnhout :

De Politie Regio Turnhout heeft dinsdag bij controles op lijnbussen tussen Tilburg en Turnhout in de strijd tegen het zogenaamde ‘drugstoerisme’ 6 reizigers betrapt op het bezit van verdovende middelen. Alles samen werden er tijdens de actie 88 mensen op 6 verschillende lijnbussen gecontroleerd. Tijdens de actie pakten onze collega’s ook een man op die zich weerspannig gedroeg en weigerde zijn identiteitsdocument te tonen. De man werd bestuurlijk opgesloten. Aan de actie namen ook controleurs van De Lijn deel. Zij schreven 24 boetes uit voor reizigers die geen geldig vervoersbewijs konden voorleggen.

Ondertussen in Antwerpen

GVA 20/9/2021 : De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend een controle gehouden op het openbaar vervoer. 272 van de 1.021 gecontroleerden waren zwartrijders en kregen daar een proces-verbaal voor opgesteld. 

Besluiten

  1. Er zijn nogal veel passagiers op de drugbus die blijkbaar wel geld hebben om in Tilburg of elders in Nederland, drugs te gaan kopen, maar géén geld om een vervoersbewijs te (willen) kopen
  2. Dames en Heren bestuurders van De Lijn, Mevrouw de Minister van mobiliteit Lydia Peeters : doe nu eindelijk wat je moet doen, namelijk meer en permanente controles. De belastingbetalende burgers en de busreizigers die wel altijd betalen zijn het beu om aan het profiteurs-lijntje te worden gehouden.
Standaard

3 gedachtes over “Aan het lijntje houden

  1. Hugo Van Mierlo zegt:

    In Spanje dien je steeds vooraan op te stappen. De buschauffeur controleert of u scant. U moet ook steeds uw SMS tonen ter controle ‘betaalde.

    Like

Reacties zijn gesloten.