Geen categorie

Wij nemen de bus

Bestand:De Lijn.svg - Wikipedia

Sinds ik 65 ben geworden, schaften wij ons een omnipas 65+ van De Lijn aan. Voor 56 €/jaar kan je zo elke bus en of tram nemen in Vlaanderen.

Vorig jaar niet verlengd wegens het beestje, maar nu recent opnieuw betaald. Het is niet enkel goedkoop, je kan je ook volop ontspannen, van de omgeving genieten enz. … En als we op weg willen met De Lijn, kijken we vooraf op de routeplanner om te weten op welke tijdstippen we welke bus kunnen nemen. En ook de retourrit kunnen we zo vooraf plannen.

Recent maakten we een busuitstapje naar Geel, de Barmhartige Stede. Wat ons heel erg opviel is dat heel wat reizigers géén vervoerbewijs scannen , vooral die reizigers die niet het hele traject doen, wat nochtans, zoals duidelijk vermeld, verplicht is op straffe van boete.

Het kan ook zijn dat de meeste niet scanners gewoon géén vervoerbewijs hebben zoals controleurs van De Lijn telkens weer kunnen vaststellen bij tientallen reizigers op de drugsbus Tilburg-Turnhout…

Een rammelend einde

Nog dit jaar plan voor veiliger fietsen | Foto | hln.be

Bij onze terugkomst naar Turnhout werd de bus steeds meer en erger een rammelend vehikel. Althans van zodra we de ring passeerden en het centrum van onze stad inreden.

Het rammelen werd per betonklinker erger en erger en beleefde een echt hoogtepunt in de, altijd weer spoorvomende, Warandestraat…

Wie is er ooit op het luminieuze idee gekomen om deze straat, waar dagelijks tientallen bussen passeren, aan te leggen in betonklinkers ???

Als het er ooit van komt om deze straat structureel te vernieuwen moet dat maar in beton. Zo komt er ook voor de fietsers een einde aan een straat waar bij de minste regen tientallen putjes vollopen met water.

Ik verwijs terzake ook naar de rotonde aan het station, die bij aanvang ook werd aangelegd in betonklinkers. Bijna jaar na jaar dienden er herstellingen aan te gebeuren. Dat heeft geduurd tot iemand eindelijk het verstand had om ook hier de klinkers te vervangen door…beton.

Ik raad onze beleidsmensen en verkeersdeskundigen aan om dit euvel van rammelende bussen zelf eens proefondervindelijk vast te stellen. Het zal hen zeker aansporen om  de juiste materialen te gebruiken bij een -noodzakelijke- heraanleg.

Standaard

2 gedachtes over “Wij nemen de bus

  1. Frans De Schauwer zegt:

    Bij mijn weten moet je altijd scannen als je opstapt en dat doen wij dan ook altijd. Maar betonklinkers, bedoel je daar kasseien mee?

    Like

Reacties zijn gesloten.