Geen categorie

Turnhout zal ’t gaan ja ?!

Auto Info - Dode bij ernstig ongeval met meerdere voertuigen op N244 [+foto]

Gisteren (20/9) en vandaag (21/9) ook al een indrukwekkend lijstje van incidenten en accidenten in onze stad en onmiddellijke omgeving.

Maandag 20 september

*Kind gewond bij ongeval op kruispunt Ring/steenweg op Merksplas.

*Auto over kop op Parklaan. Bestuurder diende na bevrijding uit het voertuig te worden gereanimeerd.

*fietser aangereden op Parklaan

Dinsdag 21 september ’21

*voertuig beschadigd slagboom overweg op Tieblokkenlaan

*Brandend tuinhuis zorgt voor veel rook in Korte Gasthuisstraat/ Dierckxstraat

*Politievoertuig (voorzien van zwaailichten en sirene)  aangereden op kruispunt Ring/Steenweg op Gierle en tegen een fietser gecatapulteerd. Voertuig was op weg naar een interventie. Een wijkagent van de lokale politie in Turnhout kreeg dinsdagvoormiddag een oproep voor een dringende interventie nadat er in het centrum van de stad een verdachte was weggevlucht voor de politie

*Fietser gewond bij aanrijding op kruispunt Stwg. Op Oosthoven en steenweg op Turnhout in Oud-Turnhout . Net buiten de grens met Turnhout.

Verre van mij om een uitspraak te doen over de oorzaken noch over de verantwoordelijkheden.

Zorg voor licht in het donker

Maar nu kalendermatig de herfst is begonnen wil ik wel iedereen en de fietsers in het bijzonder oproepen om zich altijd weer goed zichtbaar te maken in het verkeer. Zeker nu stilaan de dagen krimpen en het zowel later in de ochtend donker kan zijn als vroeger in de avond !!

Scholen, politie, ouders en de stedelijke diensten mobiliteit moeten hiertoe snel beginnen sensibiliseren.

En voor alle weggebruikers, al dan niet gemotoriseerd, al dan niet met een elektrische step of fiets heb ik volgende boodschap : in het verkeer is er plaats voor iedereen, maar moet iedereen ook op zijn plaats blijven.

Tot slot wil ik ook graag verwijzen naar een opinie van Robin Broos, freelance (film)journalist in De Standaard van 20/9 ll, waarin hij stelt dat

Fietsers zijn de nieuwe automobilisten. Waar de auto een bijrol krijgt, staan zij bovenaan de voedselketen van de mobiliteit. Maar wie zich weinig bedachtzaam door het verkeer wil begeven, heeft misschien geen nood aan de bescherming van ‘zwakke weggebruiker’https://www.standaard.be/cnt/dmf20210920_95097169  (Artikel achter betaalmuur)

Wellicht zal zijn stelling al lang onderuitgehaald zijn door de fietsersbond, maar wat mij betreft heeft hij 500% gelijk

Standaard

Een gedachte over “Turnhout zal ’t gaan ja ?!

  1. briers ghislain zegt:

    ik rij zowel met de vrachtwagen als met de fiets . Maar éen ding begrijp nik niet . Dat een fietser een vrachtwagen niet ziet , en niet beseft dat een vrachtwagenchauffeur niet alles kan zien ?

    Like

Reacties zijn gesloten.