Geen categorie

Je kan maar beter gaan doppen…

Durf jij je hoofd boven het maaiveld te steken? - YouTube

We weten ondertussen allemaal dat er mensen zijn die helemaal niet geloven dat covid 19 een dodelijk virus is. De non-believers corona, zeg maar. Er zijn uiteraard ook de anti-vaxxers en verder zijn er mensen die zich absoluut niet willen of zullen schikken naar de coronamaatregelen.

Ach, we weten dat en het heeft dan ook geen zin hiermee in discussie te gaan. Zelf hebben wij al lang besloten voorzichtig te zijn en de regels zo goed als mogelijk op te volgen. Alle anderen laat ik graag in hun waan van het grote gelijk.

Sommigen beweren dat de coronacrisis zorgde -en dat zal blijven doen- voor meer samenhorigheid en solidariteit onder de mensen.

Wat dat betreft heb ik echter zeer sterke twijfels. Neem nu die doodsbedreigingen, al dan niet gepaard gaande met een Hitlergroet, tegen viroloog Marc Van Ranst.

Een niet onaanzienlijk deel van de Vlamingen laat zich in deze crisis te vaak van zijn beste slechtste kant zien. Namelijk al wie zijn hoofd ook maar enkele millimeter boven het maaiveld laat zien, ongenadig afmaken. De reacties op sociale media die te lezen zijn in verband met die doodsbedreigingen aan Van Ranst zijn van een onvoorstelbaar laag en onmenselijk allooi. Gewoon walgelijk !! Ik schaam mij in hun plaats !!

Je kan maar beter gaan doppen denk ik soms…

Turnhout

Trouwens, over doppen gesproken, bij deze ook enkele cijfers over de Turnhoutse werkloosheid.

Met 2.268 werklozen in december zijn er dat 43 meer dan in november. Waar we over gans 2019 -gemiddeld- 2.163 werklozen hadden stijgt dat gemiddelde  in 2020 naar 2.315, +152 of ruim 7% meer.

Wat de origine betreft, steeg het aantal Belgische werklozen op één jaar met +99 tot 1.106. Bij de werklozen van vreemde origine kwamen er 85 werklozen bij, totaal nu = 1.162

Bij de Nederlanders noteren we een sterke stijging van maar liefst 20%  (van 160 naar 199)

Werklozen van Aziatische origine, (waaronder Afghanistan, Irak en Syrië) kennen een lichte daling van 317 naar 306 terwijl deze uit Afrika (zoals Marokko, Somalië en Ghana) stijgen van 314 naar 332 werklozen.

Van al deze werklozen in onze stad woont een belangrijk deel -843- in het centrum. Dat aantal stijgt zo van 770 naar 843…

Over de scholingsgraad van de Turnhoutse werklozen kon u eerder alle gegevens vinden in de blog  https://wolput.com/2021/01/03/hedde-gij-werk-voor-mij/

Bron : https://arvastat.vdab.be/

Standaard