Geen categorie

Make democracy and America, great again

Afbeelding kan het volgende bevatten: mensen die muziekinstrumenten bespelen, oceaan, fiets, nacht, drinken, bloem, strand, scherm, lucht, water, buiten en eten

Met de terreuraanslagen op onder andere de Twin Towers in Amerika, op 11 september 2001 (9/11) had ik het gevoel dat de 3e wereldoorlog was losgebarsten.

Met de bestorming door Trump-aanhangers van hat Capitool in Washington, op uitdrukkelijke vraag en aanvuren van zittend president Trump, heb ik het gevoel dat een burgeroorlog is losgebarsten in Amerika.

Wel onze regering

Bij de regeerverklaring van De Croo op 1 oktober daagde de VB-fractie op met mondkapjes waarop onmiskenbaar ‘niet mijn regering’ te lezen stond. “Een ondubbelzinnig gebaar van ons onophoudelijk verzet tegen deze anti-Vlaamse regering”. Aldus deze partij op hun website.

Ondertussen zag je op de sociale media steeds meer profielfoto’s opduiken met dezelfde slogan als banner op die foto. Alhoewel dit bij veel mensen kan overkomen als een onschuldig iets, is het wel klaar en duidelijk dat het VB door deze actie en stellingname duidelijk de parlementaire democratie in ons land verwerpt. Wat onschuldig lijkt zou ook wel eens erg gevaarlijk kunnen worden…

Stop het gezeur over witte konijnen

Ik neem een reactie die ik deze ochtend heb gelezen op facebook, integraal over :

wel dan denk toch dat er iets meer aant handje is dan “democtatisch verkozen” Biden te zijn. Hier in belgië is het zelfs nog erger. Hier zit er ene op den post volksgezondheid die niet eens op een kieslijst gestaan heeft 😂😬 DOE DA IN EENDER WELK LAND EN GE WORDT GELYNCHED..

Het is wel duidelijk dat de brave man niets afweet van wat het presidentieel systeem in Amerika eigenlijk betekent. Om te beginnen is de uitvoerende macht een exclusiviteit voor de president, zonder enige verantwoording aan de wetgevende macht.

Bovendien beslist de president autonoom over wie hij aanstelt als minister en wie hij eventueel ook de laan uitstuurt. Of betrokkenen op een lijst hebben gestaan is absoluut niet aan de orde

Ik verkies overduidelijk ons systeem waarbij al dan niet een wit konijn kan opduiken als minister. Dat is trouwens een fenomeen van alle tijden. Ook bij de samenstelling van de kandidatenlijsten bij verkiezingen.

Voor de nieuwe en wettelijk verkozen president Joe Biden en het congres wacht nu een ongelofelijk belangrijke en zware opdracht.

Maak de democratie en Amerika opnieuw groots !

Standaard