Geen categorie

Vaccin

close-up of doctors hands holding covid-19 vaccine and syringe - covid 19 vaccines stockfoto's en -beelden

Deze ochtend, bij mijn jaarlijkse longonderzoek, vroeg de arts me of ik me zou laten vaccineren. Mijn antwoord was een overtuigde JA, zodra dat kan.

Ondertussen ligt de Belgische, vooral Vlaamse vaccinatiestrategie toch wel wat onder vuur. Dat heeft -volgens de uitleg van politici en experten- alles te maken met de voorzichtige aanpak die de vaccinatiestrategen voorstaan. Of het gaat om een voorzichtige traagheid dan wel over een te trage voorzichtigheid ?!

Maar ik wil in deze blog toch wel een kanttekening maken over -de ontwikkeling van- het vaccin op zich. Nee, geen medische overwegingen maar wel een uit eigen ervaring.

Dat de covid vaccins er zo snel zijn gekomen, is omdat wereldwijd enkele duizenden onderzoekers in de farma-industrie zich er uitsluitend op hebben toegelegd. Nee, niet zozeer omdat zij de risicogroepen zoals ouderen, mensen met onderliggende aandoeningen enz. … willen behoeden voor deze ziekte of, erger nog, eraan te overlijden…

Maar wel omdat de farmaindustrie zag dat de verspreiding van de covid besmettingen snel en wereldwijd hun gang zouden gaan. En dat er dus veel, heel veel geld zou te verdienen zijn bij het -wereldwijd- op de markt brengen van deze vaccins. Bovendien zaten alle overheden en gezondheidsinstellingen, wereldwijd met de handen in het haar over de aanpak van deze pandemie. En ook daarvan waren de farmalui zich wel terdege bewust. Zelfs in die mate dat hen amper een strobreed in de weg werd gelegd om de vaccins snel erkend te krijgen

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/21/test-aankoop-de-farma-industrie-wil-gewoon-zoveel-mogelijk-gel/

Wat een wereldwijd contrast met de zoektocht naar een middel om de spierziekte A.L.S. aan te pakken. 16 jaar geleden werd die -dodelijke- spierziekte vastgesteld bij mijn echtgenote. Toen wisten we al dat bij een kennis 17 jaar vroeger ook die diagnose werd gesteld. Het enige middel wat toen aan die man -en ook in 2004 voor Jeke- werd voorgeschreven was (en is dat vandaag nog steeds) Rilutek. De prof in Leuven schreef dit voor met te zeggen : Baat het nietdan schaadt het niet

Volgens Wikipedia (merknaam Rilutek) Riluzol vertraagt de voortschrijdende verergering van ALS door de duur van het leven of de tijd tot mechanische beademing te verlengen. Vermoedelijk werkt het door remming van de neurotransmitter glutamaat in het centrale zenuwstelsel. De behandeling met riluzol is niet curatief en levert slechts een beperkte vertraging van het ziekteverloop.

Kort na het overlijden van Jeke in 2006, ontmoette ik één van de topmensen van een groot farmabedrijf in de Kempen. Op mijn vraag of deze firma investeerde in onderzoek naar het behandelen/genezen van A.L.S. was het antwoord dat de doelgroep veel te klein was/is…

Lees deze blog niet als een pleidooi om je niet te laten vaccineren. Integendeel. Nee, ik wil enkel de zovele lofbetuigingen naar de farma-industrie, die nu ook wereldwijd rondgaan, relativeren.

Maar wie denkt dat dit allemaal gedaan werd voor uw of mijn schoon ogen, is eraan voor de moeite !!

Standaard

Een gedachte over “Vaccin

Reacties zijn gesloten.