Geen categorie

CoROEMEENa

Volgens Gazet Van Antwerpen, zijn 15 van de huidige 19 besmette personen, in Turnhout, afkomstig uit de Roemeense gemeenschap. Volgens onze Burgemeester is het ‘alle hens aan dek’ om de mensen uit de Roemeense gemeenschap te overtuigen zich meteen te laten testen. Het artikel terzake in GVA van vandaag 27/8 zit achter een betaalmuur !

https://www.gva.be/cnt/dmf20200827_97373461/15-van-huidige-19-besmette-personen-in-turnhout-komen-uit-dezelfde-gemeenschap

Zo ondermeer dienstencheque-bedrijven, die die nogal wat poetshulpen van Roemeense afkomst in dienst hebben. Ook de politie wordt ingeschakeld. Ze kent de adressen waar Roemeense seizoensarbeiders, die soms niet zijn ingeschreven in het bevolkingsregister, verblijven. Ook deze mensen moeten worden overtuigd om een coronatest te ondergaan.

Dat dit te gebeuren stond, deze clusterbesmettingen, -ook bij Oost-Europese seizoenarbeiders- stond dan misschien niet in de sterren geschreven maar zeker wel in een aantal blogs die ik eerder al schreef. Helaas werd hieraan vanuit de lokale pers géén aandacht aan besteed.

De blogs waarin ik deze problematiek aanhaalde, zijn achtereenvolgens deze van 16 juli ll https://wolput.com/2020/07/16/corona-broeihaarden/

Ook in deze blog van 12/8 ll https://wolput.com/2020/08/12/overlast-migranten/

En tenslotte in mijn meest recente blog van 26/8 ll https://wolput.com/2020/08/26/paraatheid-oke/

Maar bovenal : wat deze cluster-besmettingen in onze stad vooral aantonen is dat de controle van overheidswege, op personen die op vakantie gaan en/of terugkeren uit een rode zone, zoals Roemenië totaal onbestaande is. Gelukkig reageerde ons stadsbestuur wel voldoende alert en kunnen de clusters en het aantal besmettingen worden gevonden en ingeperkt.

Al het andere wat deze federale regering, veiligheidsraad en beleidsverantwoordelijken beslist hebben is louter dode letter !!

Standaard