Geen categorie

Ont-vluchten

Westvleteren: voorkant krotwoning -

OCMW-voorzitters gaan de strijd aan met grijze woonvormen (GVA 29/8) De vier gemeenten van stadsregio Turnhout willen werk maken van een betere woonkwaliteit. Want te veel inwoners wonen momenteel in slechte omstandigheden. (HLN 29/8)

Een concreet voorbeeld: er is een gezin dat sinds de gezinshereniging met tien mensen op een éénkamerappartement woont. In de Stadsregio zijn er zo zeker nog 25 gezinnen die overbevolkt wonen.” (Kelly Verheyen in HLN)

Een toenemend fenomeen is de overbewoning. Een heel gezin in een kleine studio, een slaapkamer waarin tien mensen moeten slapen. Daarmee worden we ook buiten de stad mee geconfronteerd.” (GVA)

Hoe ontstaat dit probleem van overbewoning

Hoofdzakelijk ingevolge de gezinshereniging met erkende vluchtelingen, als gevolg van veel te lakse wet- en regelgeving in ons Belgenlandje.

Zo is deze gezinshereniging in de meeste gevallen, aan géén enkele voorwaarde inzake huisvesting en inkomen verbonden. Lees mee wat er terzake op de website van IBZ staat :

Het gezin van een vluchteling of een begunstigde van de subsidiaire bescherming
Rappel : De familieleden van een vreemdeling aan wie België de status van vluchteling of een subsidiaire bescherming heeft toegekend, moeten niet bewijzen dat deze vreemdeling voldoende huisvesting, een ziektekostenverzekering en stabiele, regelmatige en voldoende bestaansmiddelen heeft

https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Gezinshereniging/Het_gezin_van_een_vluchteling_of_een_begunstigde_van_de_subsidiaire_bescherming.aspx

Federale overheid ontvlucht zijn verantwoordelijkheid

Met andere woorden : lossen jullie het maar op lokale besturen, en liefst op kosten van jullie belastingbetalende burgers !!

Opvanghub

Verder kan ik ook niet anders dan vaststellen dat het grote gebouw naast onze deur, de corsendonk-appartementen langs de H.Hartstraat blijkbaar fungeren als permanente opvanghub. Zo in de periode 2015-2016 als opvangcentrum voor vluchtelingen. Daarna en nu nog van Oost-Europese arbeidsmigranten en tussendoor ook nog als opvanghub voor sofa-surfers.

Standaard

Een gedachte over “Ont-vluchten

Reacties zijn gesloten.