Geen categorie

En nu -opnieuw- vooruit.

Happy Monday - Huis Van Belle

Dezer dagen krijgen de Binken een nieuwsbrief met veel goed nieuws in de bus. Nieuws over een cadeaubon van 25€ voor ieder gezin en 20€ voor een alleenstaande. Nieuws over de vermindering van die dienstenbelasting. Maar ook nieuws over ieders welzijn en het herstel van het sociaal weefsel. Eerder schreef ik al dat het stadsbestuur, zowel voor de aanpak van de coronacrisis als voor het relanceplan goede punten verdiende. https://wolput.com/2020/06/05/goed-bezig-turnhout/


Orde van de dag

Maar nu moet ook stilaan kunnen worden geschakeld naar de orde van de dag. Want veel is blijven stilstaan omwille van corona en de lock down. Zo is de  vraag van ‘hoe een rekenfout van 26 miljoen in de begroting’ kon worden gemaakt, ook vandaag nog brandend actueel. Staat het onderzoek wat begin februari startte, nog in zijn kinderschoenen ? Of is men al een heel eind opgeschoten in de richting van concrete antwoorden ? https://www.hln.be/in-de-buurt/turnhout/onderzoek-naar-rekenfout-van-26-miljoen-euro-gestart~a2d51b93/

Iedereen op zijn plaats

Met de heropening van de winkels werd een wandelroute aangelegd in de winkelstraten. Zo moet je in de Gasthuisstraat altijd in dezelfde richting stappen. Eigenlijk te vergelijken met de fietsers. Ook die mogen maar in één richting, namelijk de Gasthuisstraat uit met de fiets en NIET terug er in. Maar daar vegen massa’s fietsers gewoon  hun gat aan…Zal dat probleem nu eindelijk eens worden aangepakt ?!

In de afgelopen weken zag ik enkele keren een politiebord langs de fietspaden op de ring staan. Borden die tegenrichting fietsers wijzen op het overtreden van de verkeersregels. Een nuttige en nodige verkeersveilige sensibilisatie. Maar deze actie zou zoveel sterker uit de verf komen als datzelfde probleem ook BINNEN de ring kordater zou worden aangepakt.

Haast en spoed

Ik heb ook de indruk dat tijdens de coronacrisis de snelheidsbeperking tot 30km in een groot deel van Turnhout, plots niet meer van toepassing was. Althans voor veel automobilisten. Als deze snelheidscontroles worden hervat, gaan we opnieuw naar een recordaantal vaststellingen van te hoge snelheid, vrees ik…

En ik wil toch ook  nog iets zeggen over de miskleun van het regenboogpad aan Turnova. Een miskleun, niet omwille van het pad op zich. Daar kan ik me helemaal in vinden. Wel een miskleun omdat men dit niet combineerde met een wettelijk oversteekpad. Wat dat betreft zijn schepen Boogers en zijn diensten echte die hards, omdat ze niet van een wettelijk zebrapad willen weten op deze plaats…

Er zijn dus best nog wel wat ‘losse eindjes’ die moeten verbonden worden in de komende weken.

Standaard