Geen categorie

Goed bezig Turnhout

Turnhout is echt wel een voorbeeld inzake de aanpak van de coronacrisis. Zo was er heel snel een corona infolijn waar iedereen ook terecht kon met concrete vragen die snel en accuraat werden beantwoord. Dikke pluim voor alle stadsmedewerkers.

Het wekelijks coronapraatje van burgemeester Paul Van Miert, no nonsens maar duidelijk en sensibiliserend “blijf in je kot”, werd ook erg talrijk bekeken en gedeeld. Ook inzake levering van mondmaskers werd zeer snel geschakeld.

Relanceplan

En nu -laat ons hopen- het ergste medische leed is geleden, pakt het college uit met een relanceplan om u tegen te zeggen. Ter waarde van 4 miljoen. Eerder uitte ik in mijn blogs een aantal bekommernissen om zowel de lokale economie te steunen als de groeiende groep armen in onze stad.

Dit plan geeft daarop een degelijk en concreet antwoord. Ferm gewerkt. Eerder werd ook al een terrassenplan uitgewerkt. Als nu ook nog de kermis zou mogen doorgaan van “hogerhand”…

En ja, sommigen zullen zeker opwerpen, dat eerst een antwoord moet komen op de rekenfout van 25 miljoen… Dat antwoord houden we nog te goed, maar nu is het zaak om bij prioriteit dit plan uit te voeren. Want het gaat niet enkel om financiële steun, maar ook om het welzijn van alle Binken !! En dat mag geld kosten

Anderen maken zich dan weer zorgen of ook mensen die amper het einde van de maand halen, maar geen steun hebben van het OCMW ook in aanmerking komen voor daguitstappen en/of speelboxen. Een begrijpeleke bekommernis. Maar geef schepen Kelly Verheyen en de diensten even de tijd om een en ander uit te werken.

Mijn lezers weten dat ik niet snel met bloemen gooi naar het beleid. Tenzij soms nog met pot en al 😀😀

Maar zowel inzake de corona aanpak als voor dit relanceplan krijgen ze van mij een dikke 10 op 10, en deze punten zijn evenzeer verdiend door alle medewerkers van de stad. Proficiat

Standaard