Geen categorie

Goed bezig ! Echt wèl !

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'Binken zorgen voor elkaar!'

Honderden mensen in onze stad, sloven zich elke dag opnieuw uit om ermee voor te zorgen dat we met z’n allen deze coronacrisis, zo goed mogelijk doorkomen. Zo bvb wat het zorgpersoneel in de meest ruime zin van het woord betreft.

Maar evenzeer ook het personeel van supermarkten, de bakkers, beenhouwers en apothekers, politie en ordediensten en al die blijven werken om te zorgen dat er voldoende eten/drinken en dagelijkse gebruiksproducten gemaakt worden èn dat het ook allemaal in de winkels terecht komt.

En vergeten we zeker niet die talrijke vrijwilligers om ondermeer een boodschappendienst te organiseren.

Aan ieder van jullie een welgemeend dankjewel !

Beleid schittert

Het is ook meer dan een dikke pluim waard, te zien hoe onze stad zich in deze crisis-situatie snel en adekwaat heeft georganiseerd. Meest in het oog springend was zeker het initiatief van Burgemeester Paul Van Miert om een brief te sturen aan enkele collega’s in Noord Brabant. Om hen aan te sporen ook de nodige beschermingsmaatregelen te nemen.

Maar er is meer dan dat. Zo  bijvoorbeeld het matchen van hulpvragen met vrijwilligers die graag de gevraagde hulp willen bieden. Maar ook de snelle installatie van het corona call center. En dat werkt, naar eigen ervaring, ook prima. Twee keer reeds stelde ik een vraag welke in no time ook correct werd beantwoord.

En sinds vandaag is men alle 70+ (eerst de alleenstaanden en daarna de koppels) telefonisch aan het bevragen. Ze informeren naar de gezondheid van de mensen, vragen of ze sociale contacten hebben, peilen of er behoefte is aan praktische hulp. Prachtig initiatief van onze schepen Kelly Verheyen. Wie telefonisch niet bereikbaar is, krijgt een brief in de bus !

Van zodra het onzichtbare spook, wat COVID 19 noemt, in bedwang kan worden gehouden, breekt ook in onze stad een periode van herstel en revalidatie aan. Turnhout zal er dan, op sociaal-economisch vlak, anders uitzien.

https://wolput.com/2020/03/21/eerst-genezen-dan-herstellen/

Maar ook dat zal met vereende krachten moeten worden aangepakt. Van zodra het mogelijk is kunnen  best ook de nodige afspraken daartoe worden gemaakt. De taskforce die er nu duidelijk wel is, kan dan ten gepaste tijde, een voorzet geven.

Maar nu is het eerst genezen en dan herstellen. En een gepast saluut van dank en respect aan alle ambtenaren en beleidsmensen die ons dagdagelijks bijstaan in deze barre tijden.

https://www.turnhout.be/

Standaard