Geen categorie

Puttekes opvullen

Afbeeldingsresultaat voor fotos van putten

Meermaals reeds maakte ik in mijn blogs een aanklacht over de erbarmelijke staat van heel wat centrumwegen in Turnhout. Ik was dan ook redelijk entoesiast te lezen dat de stad eindelijk flink wat geld zou uitgeven aan de hernieuwing en/of grondig herstel van die straten  https://wolput.com/2019/12/01/beleid-heeft-plannen-voor-turnhout/

Eindelijk zouden die veel te talrijke puttekes worden weggewerkt. Maar dat was toen duidelijk buiten die zeer grote put van 26 miljoen euro gerekend… In BF uitgedrukt spreken we dan over een put van ruim 1 miljard. Dat kan tellen.

Wat ik vandaag daarover allemaal heb gehoord,

  1. We komen weer eens erg negatief in het nieuws en dat voor een centrumstad.  De benaming centrumstad is géén eretitel. Die krijg je alleen als je welbepaalde problemen binnen uw muren hebt zoals, (kind)armoede, hoge werkloosheidsgraad, vele inwoners van vreemde herkomst, het zijn zowat de belangrijkste ‘miseriepunten’, met een geleerd woord indicatoren genaamd. Bij die ‘miserie’ komt nu dit gat van 26 miljoen bij…
  2.  Voor alles moet je studeren en examens afleggen, behalve als je in de politiek gaat. Als je de Turnhoutse politiekers een 6de leerjaar examen laat doen, ben ik er zeker van, dat 80% gebuisd is. Burgemeester en schepenen moeten kunnen rekenen op hun diensten. Zo betalen wij ondermeer belastingen om een financieel directeur v/d stad te betalen. Hij maakt de rekeningen op. Het klopt dat de schepen, i.c. Stijnen de ‘politiek verantwoordelijke’ is maar niet de ‘ambtelijke verantwoordelijke’
  3. Er zullen nu nog veelvuldiger controles komen in de zone 30 om zoveel mogelijke boetes uit te schrijven. Misschien het moment om aan de burgers duidelijk te maken of en hoeveel van dit boetegeld in de stadskas terecht komt. En of dit nu reeds gasboetes zijn.

“Door de complexe integratie van de stadsdiensten en het OCMW sloop een administratieve fout in de verwerking van de cijfergegevens over het personeel. Een externe audit moet uitwijzen hoe dat kon gebeuren” aldus Stijnen in HLN. https://www.hln.be/in-de-buurt/turnhout/oeps-stad-turnhout-maakt-rekenfout-van-26-miljoen-euro-in-begroting~aadfbcd7/

Het is inderdaad wel zo dat het OCMW voorheen een eigen financiële werking en verantwoordelijkheid had. De stad moest dan zorgen dat de ocmw-begroting in evenwicht was. Bovendien werden heel wat zaken binnen dat ocmw afgesplitst naar  Orion. Ik kan me voorstellen dat dit tot rekenfouten kan leiden.

26 miljoen verkeerd gerekend…is goed voor 15.000 euro MINDER uit te geven per dag, voor de volgende 5 jaar…en de burger zal dit hoe dan ook WEL betalen op de een of andere wijze

WIJ zullen dus dit putteke moeten opvullen !!

Standaard

2 gedachtes over “Puttekes opvullen

  1. Andre Lauwers zegt:

    Er zijn nog vele andere straten dan de centrumstaden in Turnhout deze zijn ook erbarmelijk onderhouden, Dus alle straten diene dringend nagekeken te worden op putten en slecht onderhoud.

    Like

Reacties zijn gesloten.