Geen categorie

Ik heb enkele vraagjes…

Afbeeldingsresultaat voor fotos Turnova

Aangaande Turnova

*Er zouden tegen maart van dit jaar weer meerdere winkels opengaan in Turnova. Het mag dus worden verwacht dat er steeds meer fietsers en voetgangers via de Markt langs de Kursaalpoort, en omgekeerd zullen wandelen/fietsen. Is het dan (niet) aangewezen om er een duidelijk zichtbaar en breed oversteekpad aan te brengen ?!

 

*Panos en Schoenen Van Haren zullen zich ook op Turnova vestigen. Blijven deze zaken OOK nog in de Gasthuisstraat of zullen dat weer twee bijkomende leegstaande panden worden ?

Aangaande het verkeer

*Er werden al 1.500 boetes uitgeschreven in de zone 30.  Zijn er ook bromfietsen en moto’s gepakt, of vliegen die gewoon te snel voorbij de camera

* Destijds werd me geleerd dat je een auto, altijd moet parkeren met de rij-richting mee. Maar steeds meer zie ik wagens die in tegenrichting geparkeerd staan. Bestaat deze regel niet meer en worden er al dan niet PV’s over opgesteld ?!

Aangaande de pers

*Bij criminele daden van jongeren, krijg je (oudejaarsrellen Brussel) artikels te lezen zoals : Volgens pedagoge Marit De Vroey (Karel de Grote Hogeschool) is het “typisch voor adolescenten”. “Ze zijn impulsief en staan vaak niet stil bij de consequenties van hun gedrag. Sociale media zijn tegenwoordig zo’n groot deel van hun identiteit dat jongeren álles delen: ook het plegen van strafbare feiten.” of  ook nog (inzake Tilonk)  Al maandenlang zouden gewapende jongeren in bendes drugs dealen, vechten met buurtbewoners en zich schuldig maken aan dierenmishandeling.

Blijkbaar is het voor de pers heel gewoon en wel politiek correct, om een ganse groep (i.c. jongeren) te stigmatiseren in plaats van de afkomst of roots van dergelijke daders te vermelden. Is dat dan politiek correct ?!

Aangaande de politiek

*Mag je uit het aantal volgers op Facebook afleiden hoe groot of klein het  draagvlak van politieke partijen, zoals CD&V in onze stad is ? Ik geef even de FB-cijfers mee van de politieke partijen in Turnhout. Cd&V = 221; TIM = 447; Groen = 766; Open VLD = 772; PVDA = 1100;  VB = 1200; SP.a = 1400 en NVA = 2500

Als u lezer,  antwoorden zou kennen, op deze vragen… laat ze me kennen, waarvoor dank bij voorbaat

Standaard

11 gedachtes over “Ik heb enkele vraagjes…

 1. Driesen tinny zegt:

  De regel met de rijrichting parkeren geldt nog steeds, mij is het overkomen en ik had een boete!😥

  Like

 2. de journalisten kennen de afkomst van die jongeren niet, Dré. iemand met een zuiderse look kan net zo goed een Belg zijn, of een Tsjetsjeen of een Italiaan. Die journalisten kunnen niet elke oproerkraaier naar zijn afkomst vragen. Dat het jongeren zijn, kan wel objectief worden vastgesteld.
  U hebt zelf een mars georganiseerd voor de multiculturele samenleving, spijtig om dit soort zaken nu in uw blog te zien.

  Like

  • Noteer dat ik het absoluut NIET eens ben met wat jij wil beweren. Men weet perfect of het ja dan nee over allochtone- dan wel autochtone daders gaat. Dat het ‘jongeren’ zijn valt bovendien evenmin objectef vast te stellen en kan je enkel met zekerheid weten als je naar een indentiteitskaart vraagt…dat gezegd zijnde wil ik er ook even op wijzen dat ik nooit een mars organiseerde voor de multiculturele samenleving. U hebt zich wat dat betreft duidelijk foutief laten ‘voorlichten’. Ik was wel de organisator van een stille wake tegen zinloos geweld in juli 2011 ter info, zie de link van HLN https://www.hln.be/nieuws/binnenland/stille-wake-tegen-zinloos-geweld-in-
   turnhout~a3bff25d/

   Like

 3. Dus als daar een jongere tussenzit met een zwarte huidskleur, is dat een allochtoon? die kan perfect in België geboren zijn als Belg en perfect Nederlands praten en Belgische ouders hebben.

  Ik heb die mars zelf met jou georganiseerd toen je in het ACV zat? gaat over de jaren ’90.

  Like

  • nogmaals…ik heb dergelijke mars nooit georganiseerd…kan best zijn dat ik bij dergelijke manifestatie wel eens aanwezig was, maar niet als organisator. Ik was trouwens vele jaren bestuurder (afgevaardigd beheerder) van het lokaal integratiecentrum WELKOM…maar hoe dan ook staat dit alles helemaal los van wat ik in deze blog neerpen !! Of ben je in uw ogen onverdraagzaam als je vraagt dat de pers correcte informatie en duiding brengt in alle transparantie ?? Dan wens ik je nog veel succes en plezier met dergelijke enge visie !! En verder moet je dan zeker ook deze blog eens lezen https://wolput.com/2020/01/23/frustraties/

   Like

Reacties zijn gesloten.