Geen categorie

Dit gaat erover, Bart !!

Soms hoop ik, bij het lezen van één of ander nieuwsitem, dat het allemaal maar fakenieuws is. Bedoeld als grap. Zo ook met het artikel in De Standaard, over geslachtsvrije verkeersborden in Genève. Een goed idee, zegt onze samenlevingsminister Bart Somers.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200118_04811225

Bart Somers – die het over een ‘goed idee heeft’ – geeft aan te willen bekijken of dit ook bij ons nodig is. En zoals altijd wil ik in deze ook de Minister weer eventjes helpen en zocht ik voor hem op wat een verkeersbord eigenlijk is.

Verkeersborden zijn een van de drie soorten verkeerstekens die de wegbeheerder kan gebruiken om het verkeer op de weg te regelen. De andere twee zijn verkeerslichten en wegmarkering. Verkeerstekens in het algemeen en borden in het bijzonder geven aanwijzingen aan verkeersdeelnemers over hoe zich te gedragen op de weg. Aldus WikipediA  https://nl.wikipedia.org/wiki/Verkeersbord

Dees gaat er echt over…

U leest het samen met mij geachte Minister : verkeersborden zijn uitsluitend bedoeld om…het verkeer op de weg te regelen. Niet om één of andere maatschappelijke tendens of problematiek te duiden. Trouwens is een goed, vlot, veilig en door verkeersborden geregeld verkeer al een voldoende groot probleem op zich, niet ?!

Ik kan begrijen dat u vanuit een liberale gedacht voorstander bent van vrijheid in blijheid…maar laat dat niet afglijden tot een vorm van domheid, zoals dit allesbehalve goed idee.

Alhoewel nog een eindje verwijderd van 1 april, hoop ik nog steeds dat u en De Standaard, het allemaal als grap hebben bedoeld.

Standaard

Een gedachte over “Dit gaat erover, Bart !!

Reacties zijn gesloten.