Geen categorie

Veranderingen verwarren

Zone 30 in een groot gedeelte van de Turnhoutse centrumstraten. Het zorgt al maanden voor commotie. Zelf was en ben ik een groot voorstander van die zone 30. Maar het stond in de sterren geschreven, eveneens in mijn blog van 8 oktober vorig jaar, https://wolput.com/2019/10/08/commotie-zone-30/  dat er opnieuw heel wat commotie zou ontstaan van zodra de politie zou overschakelen naar effectieve handhaving van deze snelheid.

Geen verkeerskussens.

Ik prijs me gelukkig dat de stad uiteindelijk NIET heeft gekozen voor het aanbrengen van verkeerskussens (what’s in a name : een kussen is in de regel iets zacht…) telkens ergens een zone 30 begint. Duidelijk aangebrachte snelheidsborden èn grote stickers moeten mijn inziens ruimschoots volstaan.

 

Want met snelheid is het net als met alcohol achter het stuur. Net zomin als dronkaards zich laten afschrikken door een BOB-campagne, laten snelheidsmaniakken zich ook niet afschrikken door dergelijke verkeerskussens.

 

Trouwens heb ik de voorbije tijd gemerkt dat dergelijke kussen al op een aantal plaatsen opnieuw werden verwijderd… (zoals in Lille bvb) Ook omwille van te veel lawaai. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181127_03992622

 

Er is maar één probaat middel om snelheidsovertreders af te remmen en dat is afdoende politionele handhaving en voldoende strenge straffen/boetes en desnoods hun snelle bolide in beslag nemen. En naar wat ik verneem is dat de voorbije tijd zeker wel het geval, die controles. https://www.rtv.be/artikels/al-bijna-1500-overtredingen-uitgebreide-turnhoutse-zone-30-a77441

Keiharde kussens

Trouwens, het is echt géén pretje om over dergelijke -keiharde- kussens te laveren als je rugproblemen hebt. Of recent één of andere heelkundige ingreep hebt ondergaan. Ook de ambulanciers zullen er weinig problemen mee hebben dat er zo weinig mogeljk verkeerskussens worden aangebracht. Het is niet enkel tijdrovend in een noodgeval, het is alles behalve gezond voor hun gekwetste of ernstig zieke passagiers. Bovendien, als ik in het verkeer van de ene snelheidsone -70- in een andere kom -50- voel ik dat ook niet maar moet ik dat wel gezien hebben via de snelheids- of  dito borden die een bebouwde kom aangeven.

Nog meer verwarring troef

Dré, wanneer komt de Binkenpost deze maand ? Deze vraag werd mij de voorbije dagen herhaaldeljk gesteld. En de reden daarvan is omdat enkele slimme en/of verwarde geesten hebben beslist om de titel Binkenpost niet langer te gebruiken. Nee, voortaan heeft dat tweemaandeljks magazine van zorggroep Orion, de titel van ZIN gekregen

 

Wissel nooit een winnend paard

 

Ongetwijfeld hebben heel veel mensen uit de doelgroep dit voor hen onbekende blad onmiddellijk bij het oude papier gegooid. Inzake marketing is dit dan ook een miskleun. Kijk naar de grote winkelketens. Die zullen af en toe de opstelling van hun producten in de winkel wel eens wijzigen, maar NOOIT de naam van de winkel…

 

Ach het zou allemaal veel eenvoudiger kunnen als men mijn suggestie overnam om alles van de overheid en Orion/OCMW, onder te brengen in één blad met als titel Turnhout leeft. Of is dat een te straffe verwijzing naar vzw De Nacht die Andre Hazes laten optreden ? Maar dat is toch maar eenmalig.

Standaard